joi, 30 noiembrie 2023

POVESTEA UNEI SUSPECTE DISPARITII : CEA A "CONTINENTULUI A.S.I.A.A."


Povestea mea e una simplă... acest articol îl dedic domnului ex colonel, dar o mare PERSONALITATE, care a fost alături de mine... în PROIECTUL SINDICAL... vremelnic...şi nu numai, DORIN ENE... Dar, înainte de toate, va  voi începe POVESTEA  de azi, cu o mică "introducere"...urmată, la final, cu o "CONCLUZIE MORALIZATOARE"... Iată ÎNCEPUTUL:

"Un preot vede o prostituată în stradă şi-i zice:- Ştii că eşti pe un drum greşit, fiica mea?....

                             Proiect Sindical media - Arhiva Personala
 
Ultima dată, m-am întâlnit cu domnia sa, acolo, în Piata Victoriei... în septembrie 2021... undeva pe la mijlocul lunii. Era(încă)... preşedintele filialei SNCMD, din secorul 2. Cu un glas uşor stingher, căuta a se scuza, atât pe el, cât şi numărul foarte scăzut de participanţi, murmurând... doar atâta:"numărul scăzut, din an în an, al membrilor noştrii, care fie că au emigrat, fie au dispărut din cauze naturale”. Ca, mai apoi,  a ţinut a mai sublinia  şi faptul că „există teama, reală, că iar vom fi uitaţi, iar pensiile noastre vor dispărea, sau diminua”.
 

                                     Septembrie 2021 - Arhivă Personală

Recunosc şi faptul că, mult timp IMAGINEA  acestui bonom, dar atât de curajoasă PERSONALITATE militară m-a urmărit, în antiteză, cu imaginea unor aşa zişi lideri de sindicat. Cărora, COLONELUL le mai spunea şi că... în fapt, NU sunt altceva decât:"PRELUNGIREA UNORA; CU GRAD ŞI FUNCŢII, DIN ARMATĂ, ORI DE AIUREA...".
Mai mult chiar, DOMNIA sa a adăugat: "Vezi, cum îţi va merge revista şi când vei vedea că nu mai vor să şti că nu ei, nu mai vor... ci STĂPÎNII LOR!RESTUL ARGUMENTELOR LOR...E DOAR PRAF... ÎN OCHII ORBILOR" 
 
                                                                 Arhivă Personală
 
A dispărut, BRUSC... deşi pentru următorul număr deja aveam materialul lăsat,"à l'avance"... 
Şi tot ceea ce îmi spuse atunci se adeveri: SINDICALIŞTII, cei din ASIAA... s-au dat "LOVIŢI", exact cu următorul număr... 
Dar, cum "DUMNEZEU NU DOARME... ŞI NU E BĂUT"... ei bine, EL a hotărât. Şi la doi ani de la acel eveniment... in Gândul.ro, varianta online, subsemnatul a "DEMASCAT", cu MÂNIE PROLETARĂ... gunoiul ascuns pe sub preşurile de la intrarea acestora, a SINDICATELOR, în demersurile lor. Aşa se face că, sub titlul: "EXCLUSIV | VRAJBĂ în industria de Apărare. Lider sindical Nitramonia: „Înainte de toate, să discutăm cine este ASIAA, se erijează în reprezentanți”am făcut lumină şi am dat, peste timp... "ORDINE" în aşa zisa lor lume... dar a fost, mai ales un fel de MULŢUMESC... lăsat OMULUI dar şi MILITARULUI ... ENE DORIN... Mai multe despre acest articol, veti putea găsi accesând: https://www.gandul.ro/exclusiv/exclusiv-vrajba-in-industria-de-aparare-lider-sindical-nitramonia-inainte-de-toate-sa-discutam-cine-este-asiaa-se-erijeaza-in-reprezentanti-20096759
 
                                                         Arhivă Personală
 
Acuma să revin... la "GLUMIŢA" de la începutul postări, dar cu o singură OBSERVAŢIE; cel care se autointitula LIDER ASIAA, "AYTOLAHH"-ul de Moreni, Bucuroiu Ctin... a dat ordin pe unitate: "Nu mai există ASIAA, cei care vor a mai fi reprezentanţi, vor merge fie la Ivan, la Unirea... fie la noua federaţie numită Arsenalul Sindicatelor(exact ca după numele revistei).." 
 

      Foto- Câţi dintre noi nu am avut-avem senzaţia asta?!
 
Finalul glumei "sună" cam aşa: "Ştiu Părinte... nu trece nimeni, pe aici..."

57 de comentarii:

  1. Interesant subiectul... LMA de Andrei!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nimik nu-mi mai pare ciudat! Nici macar , astfel de disparitii. Hai sa traim....

    RăspundețiȘtergere
  3. Noi sa (invatam) sa traim... ca de restul?!

    RăspundețiȘtergere
  4. L-am cunoscut pe acel OM... intr-adevar aveti dreptate: era un om al CETATII.De restul...

    RăspundețiȘtergere
  5. Prea putin din manifestarile sindicatelor seamana cu acele manifestari care chiar sa puncteze nevoile reale ale ramurilor din care fac parte, ale oamenilor pe care ii reprezinta! Par a fi, intr-adevar o prelungire a intereselor patronatelor pentru a indulci ibida celor multi! In rest numa de bine si, evident: La multi ani purtatorilor numelui sfantului Andrei!

    RăspundețiȘtergere
  6. La Mulți Ani ROMÂNI de pretutindeni, La Mulți Ani România! Astăzi sărbătorim 105 Ani de la crearea ROMÂNIEI MARI, prin binecuvântarea bunului DUMNEZEU, și prin eforturile pline de patriotism ale REGELUI FERDINAND, susținut și ajutat de Marea Doamnă a Romaniei REGINA MARIA! DOAMNE OCROTESTE-I PE ROMÂNI! Este ziua în care trebuie să începem a ne trezi sufletele și inimile noastre de români, adevărați daci, ce trăiesc de milenii pe acest pământ binecuvântat și râvnit de toți străinii și ne năpădesc țara! Dacă dorim să rămânem, cu adevărat, în istorie și să ne mândrim de adevăratul nostru renume în istoria veche și modernă, citiți acest articol, scris cu sufletul și condeiul unui adevărat român! Treziți-vă dragi ROMÂNI! Încă nu este prea târziu! DEȘTEPTAȚI-VĂ ROMÂNI! AȘA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da...Multumesc dar nu face parte din ceea ce am facut scriere aci!

      Ștergere
  7. Excelent articol, reflecta 100% realitatile cotidiene și starea societății în care încercăm să coabitam. La mulți ani tuturor Românilor oriunde s-ar afla !

    RăspundețiȘtergere
  8. Face parte din ceea ce odata, Tutea zicea: "Eu nu am cerut sa fiu roman: eu am avut noroc!"

    RăspundețiȘtergere
  9. chiar ca a fost un OM ...deosebit, un caracter si o VOCE aparte. Gasesc binevenit un astfel de demers... RIP!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. A fost o INCERCARE de MULTUMESC unui OM aparte... care si-a servit tara ... si BUNUL SIMT.In rest, vor mai exista doar opiniile dvs!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Frumos omagiu, dar si foarte adevarat! La pensie, acesta devenise un POET aparte... de te si mirai ca in felul sau civil a putut "fenta" lumea rigida a "tampeniei" cazone, existente. Nu e de mirare ca, cu o astfel de mentalitate nici macar de o revolutie ca lumea, nu am putut a regiza! RIP... Felicitari autorului

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. AR FI MULT MAI MULTE DE SPUS... M-AS IMPIEDICA... IN ARGUMENTE!MULTUMESC

      Ștergere
  12. Wooow, cat adevar. Insa in obscurantismul general, nici acest demers nu avea cum a se rezolva pozitiv. Macar (amandoi) ati incercat... Restul, e Romanica

    RăspundețiȘtergere
  13. De ce sa ne mai miram? Pentru ce anume, de ce anume?! Frumoasa evocare. In rest aceleasi probleme...

    RăspundețiȘtergere
  14. Ma intreb cat de greu va este oare a scrie, la timpul trecut despre acest om?Nu de alta, dar mereu era un argint viu... un bun analist; asa si cum dvs pareti! Da, cat despre sindicate... vai de mamicuta lor... Dumnezeu sa-l odihneasca!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Greu a fost nu acuma, ci atunci... in rest vad ca l-ati cunoscut bine. Si pe noi sa ne ierte...

      Ștergere
  15. Asa va fi mai mereu; nu cred ca ne vom face bine vreodata. Din pacate.

    RăspundețiȘtergere
  16. Revista imi pica in maini; insa, efortul a meritat? Retrospectiv vorbind...

    RăspundețiȘtergere
  17. materialul e unul de senzatie; cu mult curaj si aplomb...felicitari!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Frumos... si corect scris

    RăspundețiȘtergere
  19. Cred ca ca si maine o zi, in care oamenii muncii, dica sindicalistii sa-si dea seama ce si cum...

    RăspundețiȘtergere
  20. In rest, nu am ce zice... e un exemplu. Unul din miile; dar care nu a reusit. E complicat si nepravazuta viata!!!

    RăspundețiȘtergere
  21. Imi pare interesant episodul... dar si dureros.

    RăspundețiȘtergere
  22. Da, pe cat de directa este abordat subiectul, pe atat de frumos omagiu adus acelui ofiter! In rest, nu prea cred ca se pot schimba prea multe.

    RăspundețiȘtergere
  23. Exceptional om, coleg deosebit! Dumnezeu sa-l odihneasca

    RăspundețiȘtergere
  24. Cand a fost la "Independenta Romana" era un om inchis, delicat dar cinstit. Nu a "gustat" prea mult din badaraniile de acolo... dar mai ales, se amuza teribil de "duhul" care zacea acolo: " prostul nu e prost destul, daca nu e si fudul"!!! A, inca ceva: era un melange ciudat dar si reusit intre partea argeseana si cea moldava. Dumnezeu sa-l odihneasca!

    RăspundețiȘtergere
  25. Ca si coleg de arma, un fff bun profesionist. Ca poet insa, l/a intrecut pe militar! RIP

    RăspundețiȘtergere
  26. Om EXCEPTIONAL..scriitor delicat, dar atat de profund. Va felicit pt acest 'semnal" editorialistic... dar si pentru cuvantul simtit pe care, din plin... il folositi atat de echilibrat! Excelsior

    RăspundețiȘtergere