sâmbătă, 5 august 2023

PORTRETUL POLITICIANULUI DE MUCAVA...


M-am tot gândit eu ce poveste să vă spui azi şi brusc mi-am amintit de două  exemple: al "zombie"-ului politic Cîţu, în oglindă, cu al "ministrului cu ranga", cunoscut ca Drulă!

Aşa se face că, dacă Drulă a lăsat METROREX -ul fără buget pe 2021, ne ieşind public a explica la acea vreme,   fricțiunile sale cu liberalii de la Ministerul de Finanțe; Cîţu este mai şi mare belea, când a preferat a da vina pe Drulă pe nerealizările de la CFR Marfă şi CFR Călători. Pe scurt, totul ar arăta aşa:

"La CFR Marfă nu s-a făcut nimic, la CFR Călători nu s-a făcut nimic”,  reproşa Ex Premierul, lui Drulă.

Ca în orice chestiune ce presupune o comunicare cu funcționarii de la Bruxelles, problema CFR Marfă s-a redus la câteva scrisori și consultări cu termene de răspuns de luni întregi pentru fiecare, întinse pe durata unui an. Schema de plată a ajutorului de stat de către CFR Marfă nu a fost nici la acest moment agreată de Comisia Europeană și, ca urmare, mulți pași nu pot fi parcurși în direcția prevăzută în schiță de guvern.

La CFR Călători, fără politici tarifare noi, fără resurse financiare suplimentare în perioadă de pandemie și ajutor de stat, fără material rulant nou, marja de acțiune a CFR Călători a fost redusă. 

Opinia sindicaliştilor, mie unul mi-a fost relatată direct de la "sursă", de către Iulică Măntescu, martorul acelor vremuri, aflat şi atunci, dar şi azi, în vagoanele de sindicat...

Cât mai concis, ex premierul Cîţu este văzut ca unul dintre vinovaţii de serviciu, pentru situaţia CFR-ului de azi, de către sindicaliştii:

Ca urmare, Premierul Cîţu, nu alocă banii care erau prinşi în H.G.-din 2020, semnat pe atunci, de către ministrul de finanţe Cîţu!”

 "Pentru mine este o decepţie; pentru că ar trebui ca toate partidele politice să-şi asume un „pact politic”, prin semnarea unui document, care indiferent de rotaţia politică  să meargă pe o „strategie de dezvoltare a căii ferate”.

Să vă dau un exemplu, pentru o şi mai bună înţelegere; H.G 985, din 2020. Atunci, premier era domnul L. Orban, iar ministerul era condus de domnul L.Bode şi a înaintat  strategia pe 2021-2026. Asta, ca şi idee era ca să se facă ceva, pentru sistem. Ce mai, era o lucrare de „doctorat”... La documente nu ne întrece nimeni.  Cine credeţi că era la ministerul finanţelor, pe atunci? Da, chiar domnul Cîţu; iar anul următor ajunge premier. Atunci semnează şi scoate bugetul de stat, însă nu mai ţine cont de acea H.G din 2020. Ca urmare nu alocă banii care erau prinşi acolo, în documentul semnat pe atunci, de către ministrul de finanţe Cîţu!" îmi recunoştea franc, domnul Măntescu.

 Portretul politicianului actual

 Dacă încercaţi a face aşa ceva, în lipsă de alte preocupări, atunci ascultaţi aici, o scurtă caracterizare: 

În România nimic nu pare a se respecta, dar se dau documente şi acte normative care ar trebui respectate indiferent de „coloratura” politică. Mai tragic este faptul că, în acest caz discutăm de persoane publice, care făceau parte din acelaşi partid: PNL! Ce speranţe, ori pretenţii să mai avem, în alte cazuri, ori ipoteze ivite?!

81 de comentarii:

  1. E fără cuvinte....
    Ca la noi la nimeni !

    RăspundețiȘtergere
  2. Corect... dar si trist!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu tot ce-i corect, ar trebui sa fie si trsit! Dar daca viata te obliga...

      Ștergere
  3. Avem o tara... o datorie... dar ei, astia...au si ei o tara?! De datorie, ce sa mai zicem?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. datoriile de asta sunt si facute, in principiu: pt a fi onorate!

      Ștergere
  4. sunt multe de zis... de spus... dar in parte e corect, cun singur amendament: nu sunt singurii, dar nici ultimii!

    RăspundețiȘtergere
  5. ok... bine punctat, dar si la subiect....

    RăspundețiȘtergere
  6. Carton, mucava, paie... materiale extrem de utile in anumite situatii pentru anumite lucruri! Cand e vorba de caractere, aceste materiale descriu cel mai bine caracterul cuiva usor manevrabil, usor de pus sa faca ceva impotriva vointei sale, impotriva interesului comunitatii! De vreo 30 de ani tot am avut mucavale, cartoane s.a. Intr-un limbaj neacademic: idioti utili!

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna si interesanta povestea asta; asta, in timp ce investitori de prima mana sunt alungati sub diverse forme...a se vedea Damen-ul, de la Mangalia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dara daca olandezii pleaca si de la Galati?!

      Ștergere
    2. Pai calea ferata (si siguranta transporturilor feroviare) functioneaza ca o pusculita, de unde iei ca Guvern bani cand ai nevoie pentru salariile din sectorul de stat, pomeni electorale, pensii speciale. Cine ar fi nebun sa semneze pacturi, protocoale care sa stie ca nu are cum sa le respecte..

      Ștergere
    3. Buna intrebare... numai sindicatele se fac ca nu stiu, acest adevar!?

      Ștergere
  8. astia 2, ai "tai", de azi cred ca se incadreaza, cu brio la aceasta categorie... https://www.comisarul.ro/articol/adus-instalatorul-care-a-facut-lucrarea-si-batut-c_1502291.html Citeste si reflecteaza: o zi faina, sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  9. OHOO, CEL PUTIN LA CFR A DEVENIT O REGULA, CU ASTFEL DE CONDUCATORI!

    RăspundețiȘtergere
  10. SINGURI NU PUTEM FACE NIMIC, DAR ÎMPREUNĂ PUTEM FACE O SCHIMBARE.

    DA…a venit vremea pentru o schimbare…a venit vremea să ne trezim.

    Cei din jurul nostru au nevoie de noi, au nevoie de o mână întinsă, de cineva care să îi ajute să vadă dincolo de ce le oferă această lume.

    RăspundețiȘtergere
  11. Pana nu scapam definitiv de astia e belea se vor roti ca vulturi asupra unui hoit in putrefactie Romania , vor ciupi mereu si vor termina hoitul definitiv tot doar ciolanele vor mai ramane in final.

    Instabilitate politica de dupa revolutie pana acum PNL a condus 17 ani si PSD 13 ani , au schimbat la premieri si guverne deoarece nu le iesea treburile cei incomozi au fost inlaturati mereu si cei care au venit au fost si sunt slugarnici zilnic e normal, cand partidul te numeste azi maine te poate da jos caci au putere de gasca .

    Cand esti independent si suveran este mai greu insa asa ceva nu se va vedea in tarisoara noastra niciodata .

    Asta ar insemna sa fie razboi si la noi deci daca le dam totul fara sa comentam avem pace daca ne opunem ne trimit si noua niste bombe si ne distrug de tot abia atunci sa vezi adevarul gol golut cum vor fugi care incotro poate .#

    La ce bun sa mai stea , in orice caz bine nu va fi .... tot mai greu va fi .... si tot mai rau .....dar romanul este obisnuit cu greul pana la moarte ,nimic nou sub soare .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba da, te contra...zic: soarele, de la an, la an paleste mai tare asupra noastra, exact ca aceste persoane politice! Nu vezi la fel?!

      Ștergere
  12. După revoluție am avut 33 de guverne și 17 prim ministri.
    Romania a fost condusa de coalitii de interese si de tradatori de tara care au vandut tot .
    Ceausescu a spus adevarul , va trai Romania si o sa va judece pe toti , nu o sa scapati decat in mormant .
    Am fost blestemați,oare ce urmează??

    RăspundețiȘtergere
  13. da asta e vechi l-am adus in actualitate sa vad cati mai sunt trez!i Din pacate, vad ca dorm toti si deci mai bine imi fac la bordei supravietuire pe viitor; in toamna am niste proiecte de facut si deci...voi vedea?!

    RăspundețiȘtergere
  14. mi*am gasit originle frate! Multumesc de articol

    RăspundețiȘtergere
  15. e plina tara asta de asa specimene... cum se zice: "de la vladica...pana la opinca"! Oare ne-m mai face bine, vreodata?!

    RăspundețiȘtergere
  16. Aceasta poveste nu se vrea a fi "musai' un atac la persoana, ci mai curand o "personificare" a modului cum se face politica azi! In rest, astept opiniiile fiecaruia dintre voi, dar folosind un limbaj decent!

    RăspundețiȘtergere
  17. da e buna povestea de CFR... si nu numai.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tara toata e o poveste... de unde si numele blogului... ca si sustinere!

      Ștergere
  18. azi, o data cu schimabarea la fata..sa ne rugam si pentru cei doi... frati, in Hristos!

    RăspundețiȘtergere
  19. INTERESANTA, DAR SI CORECTA POVESTIREA..CU MULTE CONCLUZII DE TRAS!

    RăspundețiȘtergere
  20. excelenta povestea asta...

    RăspundețiȘtergere
  21. Oare cate povesti nu ascund rotile astea de tren? Aici, acum si azi tu ai surprins doar cateva. In rest, aceleasi probleme cu gust amar...

    RăspundețiȘtergere
  22. In fond, ce-a fost candva aceste CF si ce-au ajuns azi?! Cat la % sunt de vina "strainii" si cat la % noi, astia, de acasa?! Si sindicatele sunt tare vinovate, nu numai politicul!

    RăspundețiȘtergere
  23. Oare ce ar mai putea fi de adaugat?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa radeti amar, poate, daca o sa va scriu ca ar mai fi multe de adaugat...de povestit!

      Ștergere
  24. Liderii CFR, nu neaparat Mantescu, sunt in =masura si ei complici la declinul CF!

    RăspundețiȘtergere
  25. Uneori , TACEREA e de AUR! NU PARTIDUL...

    RăspundețiȘtergere
  26. mult umor negru... se poate citi printre randuri!

    RăspundețiȘtergere
  27. Nu e dracul atat de negru, stai linistit, daca inca iti poate vorbi, acest lider! Sindicatele de cand cu IMGB-ul, indiferent de domeniul de activitate au fost, sunt, dar mai ales vor fi fi "bratul inarmat"...pe principiul "IMGB face ordine..."

    RăspundețiȘtergere
  28. Urata croiala... actorii cam aceeasi, piesa e una neterminata. Intr-o sala, Romania, care a prins miros de putregai!

    RăspundețiȘtergere
  29. Cam urat suna viitorul, daca avem astfel de "flutura vant" , ca si decidenti politici!

    RăspundețiȘtergere
  30. Bună dimineața!
    Zi cu senin în suflet !
    Sus inima la Iisus !


    Iisuse, Cuvântul cel necuprins;
    Iisuse, Cuvântul cel nevăzut;
    Iisuse, puterea cea neajunsă;
    Iisuse, înțelepciunea cea mai presus de cuget;
    Iisuse, Dumnezeirea cea de necuprins în scris;
    Iisuse, domnia cea nenumărată cu anii;
    Iisuse, împărăția cea nebiruită;
    Iisuse, stăpânirea cea fără de sfârșit !

    Preasfântă Stăpâna mea, de Dum­­ne­zeu Născătoare, cu sfintele și prea­puternicele tale rugăciuni izgo­nește de la mine, sme­ritul și ticălosul robul tău, deznădăjdui­rea, uitarea, necu­noș­tința, nepurtarea de gri­jă și toate gân­durile cele întinate, cele rele și hu­litoare de la ticăloasa mea inimă și de la întu­ne­cata mea minte. Și stinge vă­paia pof­te­lor mele, că sărac sunt și ti­călos. Și mă iz­bă­vește de multe rele și adu­ceri-aminte și năravuri, și de toa­te fap­tele cele rele mă slobozește. Că bine­cu­vântată ești de toate nea­mu­rile și prea­cinstitul tău nume se slăvește în vecii ve­cilor. Amin. Pentru rugăciunile sfinților părinților noștri, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne pe noi. Amin.
    .....

    RăspundețiȘtergere
  31. Leul cheamă toate animalele şi le spune:
    -Cei frumoşi în stânga, cei deştepţi în dreapta.
    Toate animalele se conformează, numai maimuţa rămâne pe loc.
    -Dar tu ce faci? întreabă leul.
    -Ce vrei, să mă rup în două?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe cat de umoristic, pe atata de realistic imi pare exemplul dvs: numai ca nu stiu a va preciza, in cazul de fata care este leul si care ar fi maimuta!

      Ștergere
  32. da, excelent exemplu... astia 2 sunt exact ca situatia la zi a CFR-ului: CFR e pamant cu mici exceptii. E efectiv un gunoi ce trebuie reformat de la A la Z.

    RăspundețiȘtergere
  33. Noi folosim in principal trenul concurenței, dar ultimele două dați n-am găsit bilete și am luat cfr-ul.Dar poate a fost doar norocul. Asta e situatia in care ne-au adus astfel de specimene.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e ok asa... e o opinie. nu ezitati a posta si alte opinii. multumesc

      Ștergere
  34. Aci vorbim cumva de chipul nevazut al CFR-ului?!asa da... zi-le "Gogule", nu te lasa!!!!

    RăspundețiȘtergere
  35. Uratenia umana, la firul ierbii! Te felicit.Dejtul pe rana

    RăspundețiȘtergere
  36. interesant subiect, bine delimitat si sustinut

    RăspundețiȘtergere
  37. Nu este singurul politician, de acest gen!!!

    RăspundețiȘtergere