vineri, 14 iulie 2023

POVESTEA MARKETING-ULUI DE ŢARĂ(III): LUNGUL DRUM DIN BUCOVINA, LA BOPPARD...

 Azi două ... în una: dar toate pe aceeaşi idee!  Cea a marketingului de țară! Despre ce arăți celorlalți! O țară poate să fie mai frumos ambalată decât alta.

PRIMA POVESTE - Personaj principal DAN NEGRU... realizator TV... postarea sa din data de 4 iulie... 

"Știți știrile care laudă punctualitatea trenurilor japoneze? Despre asta e marketingul de țară! 90 de minute a avut întârziere trenul japonez cu care trebuia sa plec dintr-un oraș in altul. Motivul: ploua! 😂
Doar că la ei asta nu e o știre pe care media să o popularizeze. Despre asta e marketingul de țară! Despre ce arăți celorlalți! O țară poate să fie mai frumos ambalată decât alta."
 
 
    CAPTURĂ FB - DAN NEGRU
 
A DOUA POVESTE: aci e vorba despre un om al Bucovinei... sa-l numim "generic" şi simplu, precum răcoarea acelor ţinuturi, Vasile... sau Basil; ca deh, tot se poarta azi preschimbarea numelor in variante europene.
Acest Basil, fu nu demult LIDERUL de facto, al verzilor, din Bucovina; şi nuacele "Năpîrci Fluturiene", ce te muşcă la drumul mare; ori precum actoraşii pârâţi, care aveau impresia că ei, şi numai ei... sunt CHESTIUNEA zilelor noastre?! 
Iar când i s-a luat  de "politicihie", acesta plecă în Germanica... Cum îi e acolo, azi? Să-l las pe el, a vă zice totul, aşa, la "firul ierbii"... Iată cum stau lucrurile:
 
"Am lucrat în mai multe rânduri în Germania pentru nemţi, deşi poate nici aici nu sunt toate la locul lor, dar totusi e o mare diferentă!     Aici esti apreciat pentru ceea ce sti si pentru ceea ce faci, aici esti bun chiar daca ai 50+ ... deci o normalitate... spun eu. Se pare ca am lipsit prea mult timp, din spatiul mioritic si de aceea sunt perceput greşit de masa amorfă, de oameni, care nu au nici un viitor. Germania este mereu a doua mea ţară unde pot lucra pana la pensie, da totuşi am şi nişte calităţi care ma recomandă: experienta lucrativă şi faptul că, azi vorbesc cursiv aceasta limba! Totul a reprezentat mereu un avantaj pentru mine. Am oferta să rămân până la pensie şi sa lucrez aici, în Germania. Din păcate, în România nu am găsit oportunităţi, dar şi oameni serioşi, care sa ma folosească în mod competent".
 
                                                                  Germania 2023
 
Însă, mai multe despre Bazil, al nostru, într-o altă poveste, foarte curând...  Până atunci, vă rog să nu uitaţi că, diferenţa între noi... şi restul lumii stă în aceste două realităţi:
 

"Am fost discriminat din cauza vârstei, cum cică aş fi bătrân; da pentru România nu eşti bun, însă pentru Germania eşti foarte bun..." ; iar din această observaţie, cu siguranţă că se naşte o a doua, una ca şi LAIT MOTIV; dar unul REAL şi nu unul imaginar:
 

"O țară poate să fie mai frumos ambalată decât alta..."Voi, dragii mei, cam ce credeţi?!

64 de comentarii:

  1. Fff bun!👍👍🫠👌

    RăspundețiȘtergere
  2. In 1990, vânzătoarele germane îți prezentau în primul rand produsele electrocasnice germane pe care le lăudau în dauna celor americane sau europene . Sa fim iubiti !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iubiti, ca iubiti, dar pe acele vanzatoare eu marturisesc ca nu le-am (prea) vazut! Sa fiu iertat...

      Ștergere
    2. Iertați, spuneam despre vestul german ...

      Ștergere
    3. ok se sustine... curtea a deliberat!

      Ștergere
  3. Ma bucur ca autorul citeste comentariile cititorilor! Ma bucur ca in acestea gaseste simbure inspirational pentru alte articole! De asemenea, ma bucur ca in serialul deschis referitor la marketingul de tara, atinge chirurgical acele elemente ce ar trebui sa faca diferenta intre strategii de marketing! Ale unei tari bine inchegate si sle unei tari in cautare permanenta de directie! Dar cand directia este data de interese imediate ale scriitorasilor la ziar dublate de interese pe termen lung ale sefilor acestora, iese un msrketing numa numa! Asa ca despre Basil ce pot spune! Ce spuneau romanii: ubi bene ubi patrie! Zi faina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu partea a doua , cea legata de ubi bene, ubi patria de acord! Cu prima este usor cam alambicat pentru dimineata; dar este adevarat ca citesc toate comentariile cititorilor! Aceste comentarii, in parte m-au adus aici! O zi , la de faina, cu sau fara 3 nule!

      Ștergere
  4. Multe comentarii= multe provocari=blog citit=blog cu un oarecare interes. Acuma revenind la tema de azi, imi pare una bine "tocmita", in care imbini utilul, calatoria, dar si prezentul, sub orice forma ar fi el, deci e "ghini". Eroii alesi imi par din extremitati opuse, ca notorietatii publice, dar sunt bine definiti, ca si zone geografice...Japonia si Germania... Da domnule, chiar e buna 'provocarea' ta, asta, cea de azi!

    RăspundețiȘtergere
  5. Despre Basil/Bazil il stiu chiar din perioada aceea, de la partid. Cit suflet si cata vointa de a face a avut acest om, pacat ca l-or sapat altii! Sper sa-i hie ghini colo, unde o ajuns! Sa traiesti Bazil!

    RăspundețiȘtergere
  6. Bazil e un baiet de mare isprava, are el o gura ceva mai mare, dar cand se apuca de treaba, pai apai, treaba iese! Pacat ca o fost inconjurat de tot felul de personaje dubioase.In rest ma bucur ca ii este bine, acolo!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din Viața ta îți aparține numai ție.

      Ștergere
  7. Patria este acolo unde o duci bine și ești apreciat,însă într-o lume în continuă schimbare acest cuvânt va dispare,odată cu cei inimoși

    RăspundețiȘtergere
  8. Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din Viața ta îți aparține numai ție.

    Ca să vezi binele, fii bun la suflet.

    Bazil este un om cu calitati indubitabile de lider din pacate in jurul lui au fost si sunt inca multi oameni care nu inteleg ca in a construi ceva durabil ai nevoie de oameni loiali .

    Din pacate mai peste tot sunt la loc de cinste oportunisti , tradatori si impostori.

    Toate de la Dumnezeu , un om cu calitatile lui cu siguranta ca va fi apreciat si folosit de cei care au nevoie si isi dau seama ca un profesionist intr-un anumit domeniu doreste sa -i invete si pe ceilalti cum sa ajunga la stadiul de profesionisti.

    Ein mann, ein wort, oder ein wort ein mann , frumoase cuvinte care spun totul despre Vasile, Bazil sau Gerald un legionar as putea spune nu se lasa cumparat de nimeni.

    A face bine tuturor este doar in puterea unuia ca el si nu asteapta nici o rasplata de la nimeni.

    Va veni si timpul cand acest om isi va duce la indeplinire misiunea sa , inca nu a venit timpul si inca poporul din care face parte nu il stie si nu il percepe ca fiind unul de al lor.

    A fi cinstit , a fi corect, a fi drept, a munci sincer cu pasiune si daruire sa le fie bine tuturor este in puterea sa.

    El este constient de misiunea sa a incercat , a si reusit sa construiasca cate ceva pana la un punct cand a decis ca se iroseste alaturi de oameni cu energie joasa , ceilati sa se uite in oglinda, caci este usor sa vorbesti despre un om....insa e greu sa fii ca el. Si uite asa trece gloria lumii....ceea ce spune el le si infaptuieste toate la timpul lor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Legionar nu inseamna musai simpatizant sau membru legionar, ci "incoruptibil , om de onoare , om de cuavant , om care chiar face ce zice "... rog a se interpreta in contextul in care traim astazi , trebuie sa punem ordine si legi care sa fie aplicate si respectate ad literam deci e vorba de onoare si nu de tradare e vorba de ordine si de incoruptibil , asa ca a iubi legea si ordinea poate fi unori inteles gresit si da pe buna dreptate adevarul ca este foarte mult putregai uman peste tot si cine credeti ca contesta legea si ordine tocmai cei care o incalca frecvent si flagrant.

      Ștergere
    2. corect, multumesc de explicatie

      Ștergere
  9. Bazil este ca un legionar din armata roamana a se nu intelege gresit ca de fapt oricine este de partea legii si a respectarii legii este de fapt altceva , prin cuvantul legionar spui de fapt ca acel om este incoruptibil , om de onoare , om de cuvant , om care chiar face ce zice , un om onoare nicidecum un tradator care are principii morale si de etica inalte si bine cristalizate.

    Cat despre istoria nu demult trecuta este inca in discutie si inca este loc de intelegere si acceptare a ceea ce a insemnat atunci poporul roman la vrmurile acelea , ca sa poti intelege trebuie sa le fi trait insa acum nu facem decat sa ne dam cu parerea despre una despre alta insa adevarul este doar unul singur, alte vremuri alti oameni , oare ce vor scrie istroicii despre aceste vremuri cu acesti oameni care nu putem sa-i catalogam decat tradatori de neam si tara si ma refer la cei care nu pot accepta cuvantul de lege ordine si onoarein plina demnitate personala.

    RăspundețiȘtergere
  10. Legionar nu inseamna musai simpatizant sau membru legionar, ci "incoruptibil , om de onoare , om de cuvant , "... rog a nu se interpreta gresit

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. va multumesc de specificare, nu musai pentru mine..ci pentru noile reguli ale unora! Reguli de monitorizare

      Ștergere
  11. Da, ca persoana care am avut sansa de a-l cunoaste, fie si pentru un segment... Bazil e un tip ok, dar care nu are tiparele clasice ale Bucovinei! Nu, ci chiar depaseste arealul acela. De aceea pentru mine unul, nu-i de mirare ca nu-si gasi locul, in acel perimetru social-administrativ!La cat mai multe astfel de vizualizari publice mai "pui de morosan"!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cam tot asa, ca dvs l-au creionat marea majoritate a delor care-l cunosc! Multumesc

      Ștergere
  12. Bazil, of cate amintiri nu am despre acest fir de omenie, al Lui Dumnezeu! Cu bune, cu rele... dar este OM! Mare minune, ca astfel de oameni mai sunt ingaduiti. Poate pentru a ne face sa nu uitam ca inainte de toate Dumnezeu l-a creat pe Adam... cu toate caderile sale, umane si firesti. Apoi, acest ADAM a invatat a urca SCARA, in fiece moment al caderilor sale. Amin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dumnezeu ne ingaduieste pe toti si tot Dumnezeu ne smereste si ne coboara mereu acolo unde ne este locul.
      Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din Viața ta îți aparține numai ție.Ca să vezi binele, fii bun la suflet.

      Ștergere
    2. Nu stiu de unde il stiti, dar cuvintele sfintiei voastre cu siguranta ca-l onoreaza. In fond, Bazil e un om plin de Indumnezeire

      Ștergere
  13. Multumesc, inca de la inceput domnilor Dan Negru, de la TM, dar si domnului Bazi/Basil... pentru ca, mi-au permis a-mi fi macar azi "PRINCIPALI EROI" ai gandurilor mele scrise. In rest, opiniile va apartin. Atentie doar la limbajul folosit... multumesc

    RăspundețiȘtergere
  14. Sincer, la unul ca D. Negru ma asteptam... dar omul acela, din Bucovina... ma uimi! Felicitari

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. marile bucurii stau in cele mai nestiute locuri, ori persoane!

      Ștergere
  15. Nu-i rau, mersi de idee; cunosc personajul, voi prelua eu subiectul!

    RăspundețiȘtergere
  16. Dacă România și lumea ar fi fost NORMALE LA CAP lucrurile ar fi stat altfel. Dar trăim într-o lume NEBUNĂ, NEBUNĂ DE LEGAT.

    RăspundețiȘtergere
  17. Bine scris, cam despre asta e si vorba azi!

    RăspundețiȘtergere
  18. Oricand Romănia...🙏👌👍

    RăspundețiȘtergere
  19. Omul acestabe unic, in felul sau! Brava lui👌

    RăspundețiȘtergere
  20. Intotdeauna avem oare de ales?!😟

    RăspundețiȘtergere
  21. da chiar le zic ghini cei doi omuleti, numai ca nu-i doar aistea... ci, mult mai multe!

    RăspundețiȘtergere
  22. Proletari din toate 'ungherurile'...hai, ce mai stati?! Uniti-va.Apropos, pe mine cat m-ar costa sa ma dau cu barcuta, ca bani... nu de alta dar penisa mea este de 480 de euro, pe luna.... m-as incadra; ce zici?

    RăspundețiȘtergere
  23. In trecut era pe acile un serial care se numea "lumini si umbre"; acu eu socotesc ca ce-am putut vedea, mai mult: luminile, ori umbrele?

    RăspundețiȘtergere
  24. Corecte exemple, dar tara asta nu știe decât a-si alunga caracterele! În rest, doar azile de bătrâni!

    RăspundețiȘtergere
  25. Înțeleaptă remarcă "o țară este mai frumos ambalată decât alta", dar să nu uităm că ambalajul și funda de pe el pot ascunde surprize mari! Din fericire, sau din nefericire, în ROMÂNIA totul este "transparent", gunoiul este la suprafață, dar nouă, românilor, ne lipsesc "gunoierii" inteligenți, cu pregătire în domeniul ecologico-uman!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. crezi? gunoierii avem, incepand cu politicienii, dar gunoiul e acelasi; eu zic ca asta e reala problema1

      Ștergere
    2. in italia exista asa ceva, in Danemarca... lista e lunga!

      Ștergere
  26. uite continuarea mea, cea propusa... https://mugetulcarpatiloronline.blogspot.com/2023/07/romania-incotroii-cucul-bucovinean-iar.html

    RăspundețiȘtergere
  27. da am zarit, exact cum scriam... doi in unul... multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  28. Da, cu un mic amendament: trebuie să avem grijă să ne ridicăm peste aceste orori, pt ale percepe și a le analiza cum trebuie, fără să lăsăm să ne afecteze sufletește!

    RăspundețiȘtergere
  29. bun exemplu... buna analiza

    RăspundețiȘtergere
  30. Leul cheamă toate animalele şi le spune:
    -Cei frumoşi în stânga, cei deştepţi în dreapta.
    Toate animalele se conformează, numai maimuţa rămâne pe loc.
    -Dar tu ce faci? întreabă leul.
    -Ce vrei, să mă rup în două?

    RăspundețiȘtergere
  31. Interesante optiuni, pe acest personaj il stiu de la Clung... e ok, desi pentru cei din zona pare un ciudat!

    RăspundețiȘtergere