duminică, 22 noiembrie 2020

Povestea tainelor vietii

 

E duminica... sa vorbim despre lucruri metafizice? Vreti, au ba? eu zic ... sa incercam... daca o sa va placa, sau nu veti decide singuri...

Spiritualitatea se trăiește, nu se învață din cărți sau de pe net. Dacă citești cărți despre spiritualitate, sau vizionezi filme, o faci doar pentru a te pune la punct cu conceptele și ideile din această zonă, doar pentru a celebra și descoperi și pe alții ca tine.
Spiritualitatea se PRACTICĂ nonstop în viața reală de zi cu zi. Căci dacă nu trăiești în practică spiritualitatea ta, dacă nu o aplici... ești ca un 'măgar încărcat cu cărți' (citându-l pe Mahomed). Poți să încerci cât vrei să imiți, nu vei reuși. Nu vei reuși, pentru că spiritualitate înseamnă cunoaștere organică, ancestrală de sine, introspecție, dezvoltare personală care ți-a luat mii și mii de existențe pentru a ajunge aici, acum.
Spiritual nu înseamnă rigid, apretat și excesiv de sobru. Mulți începători confundă spiritualitatea cu sobrietatea.
Cum spunea un frățior :
“sobrietatea este refugiul oamenilor cu inteligență mediocră”...(Horațiu Mălăele)
Spiritual înseamnă Viu (cu "V" MARE DE TOT), înseamnă LIBER, ..., dezbrăcat de programări, Rebel…în sensul pozitiv.
Sigur, există o plajă suficient de mare de bipezi umani care asociază spiritualitatea religiei. Este problema lor. Este alegerea lor. Mai au încă mult de trăit și experimentat până să descopere rostul real al religiei și adevăratul motiv pentru care Dumnezeu a permis-o pe Pământ.
Dacă te uiți în DEX la definiția spiritualului, vei găsi – “intelectual, sufletesc, inteligent, deștept, ager, dotat cu umor”. Pe scurt - un Om evoluat, un Om Viu, care se joacă, râde… descoperă și se dezvoltă tot timpul.
Omul spiritual este Omul care trăiește în Iubire, care a ieșit de mult din mentalitatea de turmă bazată pe frică (Falsa Realitate Indusă Celor Anesteziați), este Omul care și-a descoperit esența, care s-a descoperit pe sine, care trăiește în slujba binelui pentru că a conștientizat ce înseamnă binele și nu de frica vreunor pedepse.
Omul spiritual este flexibil, este un bun ascultător, un bun orator, un om mereu dedicat propriei dezvoltări. El știe când să fie jucăuș și când să fie serios, știe când să lase de la el și când să-și apere calea… este un fin diplomat și este întotdeauna deschis către nou.
Având în vedere faptul că iubirea nu poate fi instituționalizată, nici omul spiritual nu mai poate fi încarcerat în dogme și programe de niciun fel.
El își creează propriile 'programe'.
Spiritualitatea nu este ceva cu care sa te lauzi, chiar dacă în ultimii ani este un soi de trend. Spiritualitatea este un rezultat al unei îndelungate evoluții pe Scara lui Iacob - infinita spirală ascendentă a procesului evolutiv (...).
Spiritualitatea este un drum infinit de lung, un drum care nu se termină NICIODATĂ...,
însă cine a zis că iubirea se termină undeva?!....
Fiecare spirit se află la un anumit nivel de evoluție.
„Distanța”(ecartul evolutiv) dintre nivelul tău și nivelul la care se află persoanele din jur poate fi de milioane de ani....
În acest context, a încerca să trezești spiritual niște oameni, a încerca să-i faci să înțeleagă niște adevăruri de vibrație înaltă, este ca și cum ai încerca să înveți un bebeluș să citească. Pur și simplu nu poți face alți oameni să înțeleagă niște adevăruri pe care ei nu le pot accesa, de la nivelul de vibrație/ Conștiință la care se află.
Ceea ce poți face este să te concentrezi pe propria evoluție și să crești tu ca nivel de vibrație/ Conștiință, iar apoi să permiți ca Lumina ta să aibă un impact asupra lumii... 
Când te trezești din somnul milenar, realizezi prin percepție Hristică(holistică) , faptul firesc că toate sunt sub stricta supraveghere a Tatălui Suprem ( de eoni de timp...), alături de care miliarde infinite de ierarhii angelice se ocupă în fiecare nanosecundă ca întreaga creație să se spiritualizeze în cel mai perfect și complet mod cu putință.
O minte trează și lucidă se detașează ușor de toată mizeria din jur și percepe holistic( hristic) Realitatea .... deosebind cu ușurință minciuna de adevăr.
ADEVĂRUL TREBUIE ROSTIT... calm,
lucid, detașat dar FERM.... indiferent de consecințe
Atunci NIMIC NU TE VA MAI TULBURA...căci ți s-a revelat PACEA LUI HRISTOS(...)
Pacea unui spirit Treaz nu mai poate fi tulburată de ABSOLUT NIMIC
Singura atitudine pe care o vei avea atunci va fi o profundă și ETERNĂ MULȚUMIRE PENTRU TOT. Domnul să vă lumineze

  • OMUL SFINȚEȘTE LOCUL
- sfântul nu fuge de iad…iadul fuge de sfânt (…) întotdeauna.
- când un sfânt coboară în iad, o face doar cu sfânta intenție de a-l transforma în Rai.
- căci Dumnezeu e omniprezent dar sfântul are meritul de a se fi străduit(…) să descopere acest ADEVĂR în însăși ființa sa.
Binecuvântați sunt cei la care se coboară Omul lui Dumnezeu căci astfel acel loc se sfințește(…)
Concluzia este una singura: Într-adevăr: "deștepții"spun multe în timp ce înțeleptul... e NEVOIT.... SĂ …TACĂ...

8 comentarii:

  1. BINE ZIS...DAR SI MAI BINE SCRIS(A)!

    RăspundețiȘtergere
  2. Un articol care mi-a bucurat sufletul. Știu că sunt o persoană destul de rebelă, îmi doresc să fiu înconjurată de cât mai multe persoane cu un grad de spiritualitate cât mai înalt pt a mă bucura de ce pot învață și de ce pot împărtăși, la rândul meu, în limitele mele, pe care mi le doresc să crească în spiritualitate, iubire și capacitate de evoluție liberă! Desăvârșire a unui subiect atât de necesar sufletului uman, acest articol! Să ne bucurăm de el și să îl înțelegem, așa cum ni l-ai prezentat , dragă autorule!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am avut bucuria de a citi povestea tainelor vieții! Este dătătoare de viață adevărată! Am scris ce am simțit și îți mulțumesc pentru ceva atât de profund și de adevărat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Termenul corect este "duhovnicie", nu "spiritualitate" care este un termen amprentat de duhurile eretice occidentale, de aici și termenul murdar-demonic de "spiridus" . In general trebuie eliminat acest termen și folosit doar în sens de lumesc, sincretist, eretic ecumenist și valorizat "duhovnicescul" . Hristos în inimile noastre !

    RăspundețiȘtergere
  5. adevarata ai grait/scris

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, in sfarsit un text care iti deschide toti OCHII... Bravoo

    RăspundețiȘtergere
  7. subscriu intru totul, la aceasta zicala... "deștepții"spun multe în timp ce înțeleptul... e NEVOIT.... SĂ …TACĂ..." A M I N!

    RăspundețiȘtergere