duminică, 3 mai 2020

VIRUSUL DE LA FIRUL IERBII... A LU... CORNELUȘ

Haideți să uităm de vremurile astea pandemice și să ne aducem aminte, așa cum ar spune ”naratorul” despre întâmplări din copilăria acestui pământ! Și, cum românul se pricepe domnule la orice, dar mai ales la fotbal... să ne oprim o leacă la ”ADEVĂRURILE”... cred eu recunoscute taman acum,  la vârsta senectuții, de ”onorabilul domn” Dinu... Cornel Dinu”!
Nu mai este un secret pentru nimeni, din țărișoara aista că ”GREAT DINAMO”, care a fost îngenuncheat de băieții cu mustăți mari, cu urme de bere englezească, din Liverpool, era pentru acel moment un ”APOGEU” al acelui moment fotbalistic... Asta, dacă ar fi să fim cinstiți unii, cu ăilalți... venea totuși după ”Momentul Lisabona”....cu bara lui Zoli... care se pare că pusese gaz pe foc, în inimile ”MILIȚIENILOR”, din praful OBORULUI...de altădată. Din care, atât în mintea tânără a lui Nea Cornel, cât și-n sufletul lui Nicușor... Dumitru Nicolae... mai rămăseseră decât  amintirile prăfuite despre Carmen... și Ciocanul... Eh, dar astea sunt deja alte chestii... care țin de presiunile Securițății... și nicidecum de ”GRĂITELE ADEVĂRURI”... ale lui Nea Cornel.
La început, nu mi-o luați în nume de rău, credeam că spusele lui Corneluș, păreau mai curând iscate la vreun pariu, neștiut... cu de alde Boanchiș... sau alții... Dar, când am ”aprofundat” mai mult textul... și am zărit ce și cum stau cu numele... mi-am spus, mă jur, în barbă: ”De ce abia acum?”
Nu voi insista nicidecum asupra veridicității afirmațiilor lui ”Nea Cornel”, altfel un (”Prim”)PROCUROR... recunoscut în timp, de marile glorii ale ”câinilor” ca, având în sângele său BAHIC, doza răzbunării!
Pentru că, INDIVIDUL în cauză, nu numai că are DREPTATE, dar această TÂRZIE ... SPOVEDANIE... nu cred că este legată musai de această ”istericoasă” pandemie!?... Ci, are alte resorturi... pe care, așa cum mă pricep și eu... încerc a le desluși... chiar dacă, acul s-ar putea să nu mai fie demult... în carul ... ”GOOOL”, de fân... din GROAPĂ!
  • Dezso Solti.... uitat de unii, știut(însă) de Securitate
Haideți să pornim de la un scurt paragraf... din SPOVEDANIA... ”învinsului”... Corneluș și care spunea... :”TOȚI FĂCEAU LA FEL...”. Prima întrebare, care ți se pune în căpușor este... CARE TOȚI?
Răspunsul sec ...aranjorul Dezso Solti, un evreu maghiar care a ajutat mai multe cluburi uriașe din fotbalul mondial în tentativa de a corupe arbitrii la partide importante din Cupa Campionilor.”... 
Ei, aici e aici... despre acest individ... am auzit prima și întâia dată la un fost activist de partid secui, sau maghiar... numit Vița... probabil nume de cod... și care se ocupa atât de stațiunea Lacul Roșu, dar mai ales de activele partidului din zona Gheorghieni -Lacul Roșu.Pe scurt, tot ceea ce se spune la ”Gazetă” aflasem încă de atunci din gura acelui om... Deci, dacă acel om cunoștea aceste să le numim generic... ADEVĂRURI,  de ce nu ar fi știut și ”Corneluș... uite acuș”?! Întreb, nu dau cu parul...
La un moment dat, în Gazetă... se scrie, alb pe negru, așa:  După revoluția din Ungaria, Solti venea tot mai des la Budapesta, unde era de fiecare dată așteptat la aeroport de președintele Federației maghiare, Sandor Barcs, un membru cheie în structurile UEFA. În 1972, Barcs - care era și vicepreședintele FIFA - a ajuns să conducă UEFA pentru un an.   Vizitele lui Solti la Budapesta au fost supravegheate de Securitate care a descoperit că fostul magician umbla cu genți de bani - gențile aveau un compartiment secret - pe care le ducea la sediul federației și la întâlnirile cu arbitrii maghiari pe care-i întreținea. În gențile sale de spion mai erau transportate tablouri și timbre scumpe scoase fraudulos din Ungaria, România sau Iugoslavia, pe care le valorifica apoi în Italia unde Solti devenise multimilionar. ”


  • De ce abia acum? 
Asta este singura întrebare la care nici măcar doamna Lipă, sau Anghelache... nu par dispuși a -și  ”servi” vreun răspuns... PROCURORUL ... tace... dar și  alții?... VA URMA?!

5 comentarii:

  1. După care peste doi ani, valentin ceaușescu alături de niște capete pătrate de la steaua... cu ajutorul unor astfel de indivizi se pare, ducadam apără 4 (patru) pinaltiuri sau unșpii mietrii șâ' (cum spun viorel, vulpița sau duamna mirielaa, personajele celei mai importante agenții de publicitate a mafiei media), steoaia... mă rog, steaua câștigă câștiga cupa campionilor europeni cu o Barcelona puternică, la ei acasă. De aceea Dinamo nu a câștigat niciodată cupa campionilor... doar steaua era ford...adică (formația ocrotită de rudele domnului) sau jvc (jigodia valentin ceaușescu)
    Acest coment este doar un pamflet, orice asemănare cu realitatea... este câteodată pur întâmplătoare

    RăspundețiȘtergere
  2. interesant si bine tusat... Intrebarea (mea) catre tine si voi: madame Lipa dc se baga?!

    RăspundețiȘtergere
  3. Măi dragă Zimbrule Pierdut, "madame Lipa" pentru că așa se scrie corect, chiar iubește clubul Sportiv DINAMO BUCUREȘTI spre deosebire de mulți alți dinamoviști , care mai de care mai înfocați sau înfierbântați... să nu uităm că noua sală modernă de talie europeană, a fost realizată cu cheltuieli mai mult decât minime de D-na Lipsa.

    RăspundețiȘtergere
  4. SPECIAL NU AM SCRIS CORECT, DAR duamna IN CAUZA, NU ARE PREGATIRE LA FOTBAL, CU ATAT MAI PUTIN IN A FI CHESTOR! SI DOI LA MANA... SALA MODERNA A TERMINAT-O DANSA... DAR BANII ... CE SA VEZI AU FOST APROBATI DE GUVERNUL PONTA, UNDE EA ERA COMANDANTA LUI DINAMO.... OOOPS! TRADAREA, TRADARE... DAR SA STIM SI NOI... CA DUPA... IN GUVERNUL TEHNOCRAT.... CIOLOS... PSD-ISTA SA SE DEA MINISTREASA! DECI UN CORNEL VINU... FEMININ! MAI VREI SA CONTINUAM? APROPOS, DACA VREI MAI MULTE DESPRE duamna... INTREAB-O PE SANDA TOMA? ASTA, DACA ITI AMINTESTI DE DOAMNA, IN CAUZA...

    RăspundețiȘtergere