joi, 29 martie 2018

POVESTEA IMUNOGLOBULINEI... AȘA CUM SE VEDE ÎN POPOR, NU CA LA GUVERN: CU GREȘELI GRAMATICALE!

S-A TOT VORBIT ÎN ULTIMA VREME DESPRE IMUNOGLUBULINĂ! DAR ȘTIȚI DEFINIȚIA EXACTĂ A ACESTEI PROTEINE? Ă... NU PREA VĂ AUD! NU BÎJBĂIȚI AIUREA”ÎN TRAMVAI”... CĂUTÎND REPEDE... FIE ÎN DEX, FIE PE ”GOAGLE”! IA... ASCULTAȚI,AICI,COMANDA LA MINE... DEFINIȚIA EXACTĂ: 
Proteină a serului sangvin secretată de către plasmocite, provenite din limfocite (globule albe care intervin în imunitatea celulară) de tip B ca reacţie la introducerea în organism a unei substanţe străine (antigen).



IgA -  rol important în lupta împotriva bacteriilor în mucoase (ex. căile respiratorii).
IgD -  intervin în maturarea limfocitelor.
IgE -  rol împotriva paraziţilor şi în mecanismul alergiei, sunt secretate împotriva alergenelor (anumite tipuri de antigene) şi conduce la eliberarea de histamina (substanţă responsabilă de apariţia simptomelor alergice).
IgG  - produse în cursul unui contact prelungit cu un antigen sau în cursul unui al doilea contact al organismului cu antigenul. Proces bazat pe răspunsul-memorie, principiul în baza căruia funcţionează imunitatea dobândită şi vaccinurile.
IgM - imunoglobulinele secretate în cursul primului contact al organismului cu un antigen.”Mai mult chiar, Imunoglobulină este capabilă să se fixeze pe antigenul care a provocat sinteza sa numindu-se atunci anticorp. Imunoglobulinele neutralizează antigenele şi le împiedică să se reproducă.Imunoglobulinele de ori­gine animală sau umană sunt utilizate ca medicamente în imunoterapie, în prevenirea şi în tratamentul bolilor infecţioase (tuse convulsivă, hepatite A şi B, oreion, rabie, rubeolă, tetanos, varicelă, zona zoster), în caz de deficit imunitar global şi în prevenirea incompatibilităţii Rhesus. Administrate pe cale subcutanată, intramusculară sau intravenoasă lentă, ele oferă o protectie rapidă, dar de durată limitată.
” Cam asta ar fi TEORIA pură, dar iată cam cum ar suna OPINIA  unui SPECIALIST... nimeni altul decăt VICTOR EȘANU- actualul ”CHEF” de la Camera Federativă a Medicilor. Acesta crede că:
  • Criza imunoglobulinei a aparut din deficientele comunicarii oficialitatilorcu distribuitorii...” este de părere Președintele Camerei Federative a Medicilor din România. După care a ținut să mă liniștească că, nu crede că: ” avand in vedere importanta majora a acestuimedicament, (de existenta caruia depinde direct viata a sute de pacienti), consideram ca reprezentantii institutiilor statului trebuiau sa asigure un stoc suficient de imunoglobulină.” 

Am încercat să-mi explic cum și de ce a apărut ”CRIZA” și iată pe scurt ce am găsit

Am postat cît se poate de mare poza, poate și din dorința mea ”seacă” de a nu avea vorbe la proces!Asta, în caz de grupul de la Oradea... via ”Multinaționalele” ar dori să afle ce și cum cu autorul răndurilor de față!
Ceea ce mi se pare mie hilar de-a dreptul este că SINGURA, pănă acum care nu a prea găsit a se vedea cum se pronunță CORECT și CURAT acest cuvănt este tamna doamna PREMIER!Da, da... VIORICA&VASILICA... Păi se poate doamna ministru ”de Bruxelles”?!  Acum  să revin la ”COLȚUL SPECIALISTULUI” și să adaug :” Este de neinteles cum s-a ajuns la o criza majora,balbaiala” autoritatilor fiind total regretabila.
  

MORALA 

Este evident ca este nevoie de crearea unui mecanism eficient de achizitii si distribuire a acestui medicament, controlat si gestionat de catre organismele statului, pentru a nu se mai ajunge la asemenea crize.


3 comentarii:

  1. Da este de asteptat un asemenea "circ " medical avand in vedere ca sistemul de sanatate in Romania este la pamant pacat de doctorii buni din tara

    RăspundețiȘtergere