luni, 31 octombrie 2016

POVESTEA CUVANTULUI COLECTIV VS POVESTEA IDEII DE TURMA

IERI, DESI NU ATI OBSERVAT, SAU POATE CA UNII AU FACUT-O... 'WHO KNOWS?!" AM VAZUT CUM SE APLICA IDEEA DE COLECTIV... VS ... IDEEA DE TURMA!? ESTE CA NU M-AM FACUT INTELES?!
Deci, hai sa vedem, mai intai de toate, ce vrea sa insemne cuvantul "COLECTIV"
Definitie: COLECTÍV - Ă I. adjectiv 1. rezultat din munca, din activitatea mai multor persoane; referitor la ideea de colectivitate. o substantiv ~ = substantiv care, la singular, denumește o multitudine de obiecte identice, considerate ca un întreg; sufix ~ – sufix cu ajutorul căruia se formează substantive colective; numeral ~ = numeral care exprimă ideea de grupare a obiectelor în timp și spațiu. 2. care aparține tuturor; comun, obștesc, social. II. substantiv neutru grup de oameni care lucrează în același loc de producție, cu interese și concepții comune, purtând fiecare răspunderea muncii depuse, sub o conducere unică. (< franceza collectif, limba latina collectivus) 

Acum ia sa incercam a intelege ce vrea a insemna cuvantul " TÚRMĂ " .... Grup de oi, sau alte animale domestice sau salbatice, care traiesc impreuna;multime, grup(mare) de oameni(in dezordine).Ca si sinonime intalnim asa: card, grup, cireada, multime, ceata... sau grup!
Acum, pentru fiecare dintre voi... ceea ce s-a intamplat in urma cu un an, la PIONERUL s-a intamplat in "COLECTIV", dar atentie mare, tinerii de acolo au fost "arsi de vii"... in TURMA! Din pacate...
Tot ieri, in ITALIA a avut loc un cutremur, iar victimile au fost la gramada,  sau daca preferati... in TURMA! Dar, la fel, va rog mare atentie... jertfa urma a fi una COLECTIVA!
Iar, daca nici acum nu pareti a prinde "SPILUL" iata o mica poveste, a carei morala v-o las a o desprinde ... in COLECTIV! 
  • Cineva, care este din lumea Colectiv mi-a spus următoarele cuvinte, care m-au lăsat fără grai:

“Băieţii care aveau clubul sunt prietenii morţilor şi celor care încă mai sunt în spitale. E frumos că nu se hulesc, iar acel cântec pe care îl cântau când a izbucnit incendiul a devenit imn. E multă durere, dar e cu măreţie.
Părinţii şi-au înmormântat copiii şi vorbesc despre iubire. Un tată spunea, după înmormântare, că va fi şi mai smerit.
Cine să urască? Morţii? Sau cei care sunt în comă? Prietenii sunt în stradă. Strada stă în linişte, nu urlă! A schimbat guvernul !
Prietenii, rudele, părinţii vor ca în #Colectiv SĂ NU MAI MEARGĂ ŞI AŞA!". Asta înseamnă cu adevărat  #Colectiv.

Un comentariu:

  1. Nu s-a rezolvat nimica...Piedone nevinovat... Oprea, la fel...Vae Victis

    RăspundețiȘtergere