joi, 1 decembrie 2016

O ALTA POVESTE DESPRE 1 DECEMBRIE

La 1 decembrie 2016 se împlinesc 98 de ani de la Unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România.
  •  Multi cred ca la 1 decembrie 1918 s-a infaptuit Unirea. Nici gand !!!!La 1 dec. 1918 a intrat regele Ferdinand in Bucuresti venind de la Iasi, iar la Alba Iulia, in cadrul Marii Adunari Nationale a fost adoptata Rezolutia citita de Vasile Goldis, care la punctul 1 prevedea unirea tuturor romanilor din Transilvania, Banat si Tara Ungureasca cu Romania. Asta se sarbatoreste la 1 decembrie!
  • Prima provincie românească care s-a unit cu România a fost Basarabia. 
În faţa ameninţărilor Rusiei şi Ucrainei, Basarabia îşi proclamă independenţa (24 ianuarie/6 februarie 1918), iar la 27 martie/9 aprilie 1918, Sfatul Ţării, care cuprindea reprezentanţi ai tuturor naţionalităţilor, a adoptat, cu majoritate de de voturi, hotărârea Basarabiei de a se uni cu RomâniaIncoronarea regelui Ferdinand ca rege al Romaniei Mari, la Alba Iulia, a avut loc abia in 1922!

Un comentariu:

  1. Frumoasă prezentare a adevărului istoric privind realizarea unirii sufletului tuturor românilor în interiorul granițelor ROMANIEI MARI, desăvârșită prin încoronarea, la ALBA IULIA, a REGELUI FERDINAND ca rege al românilor! Data acestui eveniment istoric, definitoriu pentru noi, românii, ar trebui știut de toți ceice sunt și gândesc românește!

    RăspundețiȘtergere