marți, 4 mai 2021

TOHAN CU POVEȘTILE SALE


Astăzi 5 mai 2021 avem o datorie de onoare să comemoram împlinirea a 38 de ani de la tragicul accident care a avut loc în societatea S.TOHAN S.A. ,( fosta 6 Martie), în data de 5 mai 1983. Povestea de mai jos am aflat-o de la domnul Adrian Purcăroi... Mulțumiri

 


În aceea fatidică zi timpul s-a oprit în loc , 35 dintre colegii noștri au plecat la cer lăsând o întreagă comunitate îmbrăcată în haine cernite. Cei care au ajuns primii la locul exploziei au văzut imagini apocaliptice, în locul celor două ateliere de la grupul D. au rămas niște gropi mari, fiare distorsionate , aruncate de suflul exploziei la zeci de metri, resturi de haine prin copaci , mulți răniți ,peste o suta. Salvările nu mai conteneau să care victimele tragediei. Este datoria noastră să-i pomenim și să nu -i uităm pe cei care și-au adus jertfa supremă.Este deasemenea o obligație sa-i omagiem pe cei care in acele clipe dramatice au cărat muniție activă cu brațele goale pentru a limita proporțiile dezastrului. Sunt eroii noștri. Specificul producției la S. TOHAN S.A este neschimbat ,la fabricarea muniției si a elementelor de muniție pericol va fi tot timpul. 
    Oare actualii guvernanții sunt conștienți de importanța strategică a specialiștilor din Industria de Apărare ? Să de-a Domnul că asemenea tragedii să nu se mai întâmple! Dumnezeu sa-l odihnească în pace!

7 comentarii:

  1. o poveste trista, domnul in cauza, Purcaroi... un caracter deosebit!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da... l-am cunoscut candva.. am vazut si primul numar al revistei sindicale "Arsenalul sindicatelor"... si da... un om de o deosoebita tinuta morala.

    RăspundețiȘtergere
  3. RECLAMA ERA CAM ASA: FAIN OSAG... DAR SUBIECTUL E UNUL DELICAT. CINSTE SI CUI L-A PUS PE PAGINA, DAR SI CUI L-A POVESTIT!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cam asa ceva, oamenii acolo inca mai vorbesc de acel accident nefast! Dumnezeu sa-i odihneasca...

    RăspundețiȘtergere
  5. Tohani... si bicicletele lor... azi, nimic acolo nu pare a mai aminti de povestea ta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Domnul Purcaroi un real GENTELMAN, unul sindical.Lucru mai rar...

    RăspundețiȘtergere
  7. povestea adevarata.Multumesc pt comentariile postate!

    RăspundețiȘtergere