vineri, 15 iunie 2018

POVESTEA MONDIALULUI DE FOTBAL PE RITM DE KAZACIOK

Sau, dacă vă este mai ușor... ”povestea” încă unui MONDIAL, văzut de acasă! Taman ce mi-am pus în față, așa mai mult de decor, o sondă de vodkă... și zăream chipul ”ȚARULUI”.... A început și Mondialul-Kazaciok! Tot fără Naționala noastră!... Tot în fața micilor ecrane. Măcar să fie o Sărbătoare a Fotbalului...
... Începutul Carnavalului, meciul Rusia-Arabia Saudită, de la Moscova, a aruncat în delir un Lujniki cu 78.011 de spectatori din lumea-ntreagă, după acest nesperat 5-0 (2-0) al Sborniei, în fața unor saudiți să zic diletanți, eufemistic, ca să nu scriu desculți! O „uvertură” modestă, cu un fotbal de truditori, muncitori ai fotbalului, „stricat” pe alocuri de cîțiva ”partizani ” răsculați, din Sbornaia lui Cerceasov!
Ba, mai mult am avut impresia că la golul ultim,din lovitură liberă de la 18 m., în min.91,  l-a făcut statuie pănă și pe Șeicul saudit aflat la oficială, alături de Putin, firește, în culmea bucuriei!
Așa că, am avut impresia unui ”DEJA VU” tare ciudat, în care,  după o  „uvertura” fără acorduri, chiar jenantă 25 de minute după pauză, doi amici m-au sunat și mi-au zis: „Meștere, zău, că azi făceam și noi față, la Moscova!”. Da, dar, noi nu ne-am calificat nici acum, asta-i trista, dureroasa realiate!... Noi, acasă, vorbim, astăzi, despre „barajul” de ieri din umbra Turnului Chindiei, despre demisia lui Mutu care abia se lăuda cu „obiectivul îndeplinit” la Voluntari și tot din-astea... Sau, și mai trist să ne amintim de un 13-15 iunie 1990, în care se murea, pe rupte! Într-un joc ”DE-A MOARTEA ȘI VIAȚA” cu alți jucători, în primul unsprezece!
Pentru cine nu mai știe, sau a uitat, fatidicul DESTIN a făcut ca, măcar atunci Romînia să joace cu Argentina.... și să facă un nesperat egal! Însă, pănă una alta... haideți, fie și cu lacrimi în coltul ochiului ...să ne bucurăm, totuși, de fotbal, fie și ca specialiști, cârcotași, în fața micilor ecrane!

2 comentarii:

  1. Fain articolul la fix pentru mondial noi romanii putem sa ne uitam la mondial impreuna cu italienii in olanda la tv din pacate nu participam

    RăspundețiȘtergere