sâmbătă, 10 martie 2018

Povestea politicului... prin AROMA vinului

Povestea mea de azi e M.A.I curănd una politică, sau măcar așa se vrea a fi... dar ”udată”, după GUST.. cu vin... dar nu cu oricare! Și, pentru că, regula spune că neapărat TREBUIE să existe și un MOTIV pentru degustare... eu unul zic să ne găndim la Congresul PSD de azi! Și să (ne) întrebăm CU CE CURAJ OR VOTA DELEGAȚII, cănd știu, chiar dacă nu o spun PUBLIC, că SITUAȚIA di pi acolo, nu e cea impusă... adică a MATRIARHATULUI:... adică ROZ pur! De aceea cred că, cel mai bine ar face ”bădia”Oprișan să aducă din Gugeștiul atăt de drag  lui Cristoiu, mult mai celebru vin... de INVIAT pănă și morții... SCULĂU!

Da, da ați citit bine.... și înainte de a intra la vot să guste ”naibii” acel SCULĂU și să se găndească la aceste versuri:: ” Acest turist, cum altul nu-i... Colindă cramele tehui:  Urmează "Drumul vinului", Sau e cărarea vieţii lui?”
Pentru cine încă nu a aflat despre acest sortiment de vin , le sugerăm  sa-l întrebe mai multe, pe domnul FELIX RACHE... ex consilier la domnul ex PRIM MINISTRU... TUDOSE! Dar, iată ce am  mai ”descoperit” că ar fi cu vinul aista: Tudor Mărgărit Bezea, consilier local vreo 20 de ani la Gugeşti, retras ca să facă loc celor mai tineri, fost angajat la Vincon vreo zece ani, actualmente pensionar, produce pentru el şi cei apropiaţi un vin pe care l-a botezat… Sculău. În urmă cu vreo zece zile, a avut „o problemă cu nişte dinţi“, aşa că a ajuns la un cabinet stomatologic unde, după ce a fost tratat cum se cuvine, i-a oferit „domnişoarei doctoriţe“ o sticlă cu vinul produs din strugurii ce cresc şi se coc netrataţi chimic, în via sa. „Domnişoara a fost aşa de încântată, că a pus poza pe Facebook, iar aseară (miercuri – n.r.), am rămas perplex când am văzut că a apărut şi la emisiunea lui Felix Rache“, mi-a spus la telefon, domnul Bezea, care a ţinut să precizeze că şi-a petrecut ziua de ieri, tăind la vie, „la sfârcurile fecioarelor“. Şi a râs. Asta pentru că „sfârcurile fecioarelor“ este unul dintre „soiurile“ de struguri albi din care, scrie pe etichetă, este făcut vinul fostului consilier local din Gugeşti, alături de „fraga buzelor“ şi „castelul ielelor“. Sunt şi struguri roşii în… cupaj: „sânge de iepure“,„puterea ursului“,„vâna boului“. 
    Vinul Sculău este „recomandat consumului în cuplu, 25% femeia, 75% bărbatul“, după cum scrie pe eticheta a cărei idee, spune Tudor Mărgărit Bezea, s-a născut în urmă cu vreo cinci ani, „de la o glumă“. „Se numeşte Sculău pentru că te scoală şi din morţi“, explică producătorul vrâncean, care ţine să sublinieze că oamenilor le place nu doar eticheta, ci şi conţinutul sticlei. ,,,”
Pentru final , după vot am lăsat o altă SUGESTIE, la fel de bună ca și prima, numai că ar fi bine să o bea doar ÎNVINȘII... nu de alta, dar măcar cu atîta să se aleaga și ei....
Iar, după ce s-or împăca... să nu uite că: 

18 comentarii:

  1. sooper tare, parca ar fi o scriere directa a lui Pastorel! Cat priveste evenimentul sugerat pentru degustare il voi cita, daca imi permiti ep Ionut Vulpescu, actualmente...inca... vicepresedinte PSD: ”Ceea ce se întâmplă acum în PSD este consecinţa dispariţiei criteriilor de evaluare, lipsei de responsabilitate şi creşterii convingerii că, dacă ai puterea, poţi face orice, fără să răspunzi pentru ceea ce faci. Totul se reduce la gradul de fidelitate faţă de lider, indiferent cum s-ar măsura ea, fidelitatea, şi oricât de pernicioasă ar fi această atitudine (...) Am încercat, cu sinceritate şi onestitate, să înţeleg rostul acestui Congres Extraordinar al PSD, apărut din senin, organizat în grabă şi într-un mod extrem de netransparent. Sunt, încă, vicepreşedinte al partidului. Iar dacă eu n-am înţeles rostul Congresului, mă îndoiesc că membrii şi simpatizanţii noştri au reuşit să înţeleagă ceva. ..” Deci, mergand pe aceasta marturie imi pare ca, de acum incolo, PSD-ul va degusta la orice eveniment public mai mult din ultimul sortiment!

    RăspundețiȘtergere
  2. Incredibil de actual textul tau, ce ar mai fi oare de scris, de adaugat... !?Deci, se prea poate ca in curand, ca foarte curand vom ajunge si noi sa alegem intre Sculău și O...pulla!

    RăspundețiȘtergere
  3. MULT MAI RAR MI S-O INTAMPLAT SA VAD ASTA! UN VIN BUN, LANGA UB TEXT BUN... CONTINUA, NU TE LASA!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cand am citit titlul am crezut ca este ok, dar am zarit un text doar despre umor, usor merlot la culoare, dar cu nuante si de rubiniu! Aapoi cabd am vazut cum au iesit unii ”podgoreni” din ”Salata” Palatului... ti-am dat totala dreptate!

    RăspundețiȘtergere
  5. Noi, astia care am dat cu ”batul prin gard” pe la varii institutii am sesizat ca lipsea un ”degustator” pentru acest text, dar azi ...da, ai avut mare dreptate, la acea sala de congrese si filme... am vazut un spectacol oenologic pe cinste! Rau este ca, imi pare ca pentru Romania ultimul vin , de origine toscana, pare a fi mult mai accsebil buzunarelor, dar mai ales vremurilor care vor sosi pentru talpa tarii!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte tare dar cred ca din spatele cortinei tot dom Iliescu dicteaza...dar un lucru e cert PSD sau SPD e acelasi circ cu aroma de vin

    RăspundețiȘtergere
  7. Pe cat de amuzant, pe atat de actual, mesajul si azi...

    RăspundețiȘtergere
  8. nu-i rea de loc constatatrea dvs... vb lui Tudorel...."alta intrebare.."

    RăspundețiȘtergere
  9. Un singur amendament..."important nu e ceea ce bagi in gura/guri... ci, ceea ce scoti, pe acolo, domnule!"

    RăspundețiȘtergere
  10. Haios material, dar si adevarat. Scris usor in nota scrierilor musatesciene... ma bucur ca mai exista si astfel de bloguri; il voi da mai departe

    RăspundețiȘtergere
  11. Cat de adevarat e totul, un umor la "negru, in egala masura, cu unul, la liber"... funny.Bravoo

    RăspundețiȘtergere
  12. Textul acesta imi aduce aminte de versul acela care zicea, cam asa: "tara de unde vin calatori... e o tara, una de dor..."! Felicitari

    RăspundețiȘtergere
  13. Un umor fin, bagat la "greu", la kilogram... sau hectolitru...

    RăspundețiȘtergere
  14. Acest articol mi-a plăcut atât de mult pentru că, pe lângă amuzament, realizez tragi-comicul politicii românești, prezentat intr-o perfectă notă de parodie, umor foarte fin, însoțit de cuvinte celebre! Pastorel ar fi amuzat și te-ar felicita! Excepțional articol!

    RăspundețiȘtergere
  15. Am râs, mi-a plăcut, umor excepțional, am trimis comentariul meu! Să mai scrii așa!

    RăspundețiȘtergere
  16. Dacă strămoșii noștri ar fi avut astfel de vinuri acum populația României ar fi fost cel puțin triplă.TRIPLU SEC.

    RăspundețiȘtergere