luni, 20 februarie 2017

POVESTEA UNUI FILM INCA ACTUAL... "EXPERIMENTUL PITESTI"

LA ORA CAND SCRIU ACESTE RANDURI, TARA ASTA ESTE DEJA IMPARTITA IN DOUA TABERE! IAR PAREREA MEA ESTE CA, NU DE CATRE NOI..."REGULAR PEOPLE", CI DE URMASII LOR! CARE, INCA ISI DORESC O REEDUCARE DE GENUL "FENOMENULUI DE LA PITESTI"... DE ACEEA, E.U. CRED CA AVEM DOUA TABERE A "IDEII" DE DEMOCRATIE: "PIATA VICTORIEI"... VERSUS... "PALATUL COTROCENI"!INSA, AIA CARE STAU CA OILE... LA GARDUL PALATULUI, IN MAREA LOR MAJORITATE NU CRED CA AU AUZIT DE ACEST FENOMEN! DAR MAI ALES CE S-A DORIT A SE INFAPTUI PRIN ASA CEVA... 
INSA, INAINTE DE A VEDEA CE SI CUM CU ACEST FENOMEN VA ROG TARE MULT SA-MI PERMITETI A VEDEA, CUM STAU LUCRURILE IN MOD REAL: PRIMO ... MASA DE MANEVRA DIN FATA "ZIDULUI PLANGERII" A PALATULUI DE CLESTAR, DE PE BULEVARDUL GENIULUI NUMERO UNO... STA ADUSA CU FORTA... ATAT DE DISPERAREA ZILEI DE MAINE... CARE E FALS ALIMENTATA DE CRESTEREA PENSIILOR... 
DE PARTEA CEALALTA, MAREA MASA A CELOR PREZENTI... SUNT CEI CARE SE OPUN "PROSTIRII FORTATE", LA MIEZ DE NOAPTE, CU ASA ZISE ORDONANTE DE URGENTA! PAI O SA VA INTREBATI: DE CE SCRI MAI "NENE" ASTA? PAI FOARTE SIMPLU, CAND AI CEVA DE SPUS, DE TRANSMIS, SAU DE DEFINITIVAT O FACI IN MIEZ DE ZI, NU DE NOAPTE! MIEZUL ZILEI INSEAMNA FORTA DEMOCRATIEI, PE CAND MIEZUL NOPTII NU ECHIVALEAZA IN MENTALUL COLECTIV DECAT CU APUSA SECURITATE COMUNISTA! LEGENDA SPUNE CA, NUMAI LA ACELE CEASURI DE NOAPTE VENEAU ACEI "BAIETI" SE APLICE LEGEA!DE ACEEA  EU ZIC, OAMENI BUNI, DAR SI  VOUA ..."CARCOTASILOR DE PROFESIE", ZIC, NU DAU CU PARUL...  SA PLECAM DE LA ACESTE  CONSTATARI... 
  • FENOMENUL PITESTI... ADEVARUL ISTORIC
Experimentul Piteşti sau Fenomenul Piteşti s-a petrecut în fostul penitenciar din Piteşti, renumit pentru aşa-zisele încercări de „reeducare“ efectuate cu autorizaţia autorităţilor comuniste în perioada anilor 1949-1952. Scopul experimentului a fost de a îndepărta convingerilor şi ideilor politice şi religioase ale deţinuţilor. Estimările totale referitoare la numărul celor care au suferit în urma acestui experiment ajung la 5.000 de oameni. În urma torturilor la care au fost supuşi au murit între 100 şi 200 deţinuţi. Procesul de „reeducare“a implicat pedepse psihologice de obicei prin umilire şi tortură fizică. Metoda de tortura folosită la Piteşti  era violenţa fizică. Deţinuţii, pe lângă bătăile severe administrate regulat, au fost siliţi să se tortureze reciproc, cu scopul de a descuraja loialităţile dinaintea încarcerării.Chiar şi supraveghetorii erau foşti deţinuţi politici.
  • ULTIMUL SUPRAVIETUITOR
Toate victimele experimentului au fost iniţial trecute printr-un interogatoriu, în timpul căruia tortura fizică a fost aplicată ca mijloc de a revela detalii intime din viaţa fiecăruia. Informaţiile astfel obţinute erau folosite mai târziu pentru a-i umili pe deţinuţi. 



Ultimul supravieţuitor al Fenomenului Piteşti s-a stins în urmă cu câteva săptămâni. Artistide Ionescu a reuşit să reziste doar prin credinţă, după cum el însuşi mărturisea. „Erai arestat pentru că te-ai opus… după ce te puneau la torturi trebuia să spui cu cine ai mai discutat, cu cine te mai întâlneai… şi până nu spuneai absolut tot nu te lăsa din tortură“, povestea Aristide Ionescu, cunoscut luptător anticomunist şi deţinut politic. Victimă a acestui sistem, torturat în închisorile comuniste, Aristide Ionescu şi-a dedicat ultimii ani din viaţa aducerii în atenţia românilor a ceea ce a însemnat „Experimentul Piteşti, reeducarea prin tortură“. Aristide Ionescu s-a născut în 7 decembrie 1921, în comuna Ştefăneşti, judeţul Vâlcea. A absolvit două facultăţi în Bucureşti, iar la 22 de ani a fost încarcerat pentru prima oară pentru convingerile sale politice. Ca deţinut politic, a trecut prin închisorile Jilava, Piteşti şi Gherla. „Numai credinţa ne-a salvat. Adică exact ceea ce urmăreau să distrugă în noi, prin închisorile comuniste. Voiau să ne anihileze ca oameni şi să uităm ce şi cine sîntem, să uităm de Dumnezeu, să uităm tot şi să devenim animale“, declara Aristide Ionescu, la Pitesti, în 2010, rememorând atrocităţile. 
  • ETAPELE REEDUCARII

Urmau apoi alte etape în „reeducarea” deţinuţilor. „Demascarea internă“ avea ca obiectiv dezvăluirea numelor celor care se purtau mai puţin brutal sau oarecum indulgent faţă de ei în detenţie. „Umilirea publică“ era de asemenea aplicată. Deţinuţii erau siliţi să denunţe toate convingerile, ideile şi valorile personale. Trebuie menţionat faptul că deţinuţii credincioşi erau îmbrăcaţi ca Iisus Cristos, iar ceilalţi erau siliţi să-i insulte. Prost hrăniţi şi ţinuţi în condiţii insalubre, deţinuţii nu aveau permisiunea să aibă contact cu lumea din afara penitenciarului şi erau forţaţi să-şi acopere ochii în rarele situaţii când ieşeau din celule. Tratamentul la care cei nou veniţi erau supuşi de către veteranii „reeducării“ includea lovituri pentru a-i împiedica să adoarmă, erau obligaţi să mănânce la repezeală direct din farfurii lăsate pe podea cu mâinile ţinute la spate şi chiar siliţi să mănânce fecale sau băgaţi cu capul în găleţi cu urină.

  • DISPARE  IN 1977
Descoperiţi de către Occident şi în conformitate cu noile directive ideologice, autoritaţile comuniste au hotărât că experimentul a fost rezultatul infiltrării cu succes a agenţilor Statelor Unite şi a Gărzii de Fier în Securitate. În anul 1977, în urma presiunilor făcute, închisoarea Piteşti a fost definitiv închisă.

  • CUM ARATA, IN FAPT... "CREIERUL"  EXPERIMENTULUI 
Despre acest lucru, cei care s-au inhamat a "TRAGE" la jugul unei cat de mici reconstituiri s-au lovit inca de multe si nestiute "LACATE". Cu toate acestea, istoria a consemnat numele lui EUGEN TURCANU! Fostul deţinut politic Eugen Ţurcanu era acest "creier cenusiu"...manipulat atat de frica, cat si de servilismul care-i statea ascuns in ADN-ul sau sa-l numim generic... "UMAN". Conform site-ului :  http://www.experimentulpitesti.org, am putut gasi urmatoare "MARTURISIRE": Recent, Dl. prof. univ. Ilie Popa, preşedintele Fundaţiei Memoria din Piteşti, a descoperit în arhiva CNSAS doua fotografii - faţă şi profil - ale tânărului fost deţinut politic Eugen Ţurcanu, "demonul" care a pus în scena Experimentul Piteşti. Fotografiile au fost făcute în momentul arestării, cu aproximativ un an înainte de demararea "experimentului". În aceste fotografii nu se întrezăreşte absolut nimic din ceea ce avea să devină Ţurcanu!?
Iar acum, pentru final am reusit a descoperi doua "PARADOXURI", pe care E.U. unul mi-am permis a le adresa AMICULUI ... Remus, profesor unde credeti? Da, ati ghicit; la Pitesti!
  •  O ECHIPA DE TINERI ROMANIA STRANS FONDURI PENTRU REALIZAREA UNUI FILM DESPRE "EXPERIMENTUL PITESTI" 
Filmările pentru lungmetrajul „Herman - Omul din spatele terorii“ de Victoria Baltag, despre „Experimentul Piteşti“ din perioada regimului comunist, s-au încheiat intr-o zi de joi anului 2015 Din distribuţie fac parte, printre alţii, Ion Caramitru, Georgeta Burdujan, Doru Aftanasiu, Nicolae Ionescu, Laura Bilic şi Radu Ghilaş.Echipa producţiei a realizat un partenariat cu platforma de crowdfunding Sprijina.ro, care i-a adus filmului o vizibilitate de peste 12.000 vizitatori unici, în doar 10 zile, şi o sumă de 8.000 de lei. Actorii au jucat benevol şi vor fi plătiţi din fondurile strânse, scrie Mediafax.    Din februarie 2016, filmul va fi distribuit festivalurilor internaţionale din întreaga lume, pentru o perioadă de 12 luni, iar în cinematografe o să ajungă în 2017!
  • SIMPLA INTAMPLARE... SAU SABOTAJ?
Cu toate că a rămas fără generatorul electric de pe platouri, o parte din recuzită şi mai multe cabluri electrice, în urma unui furt, echipa a terminat filmările.   
  • VARIANTA DOI; URA SCINDEAZA ROMANIA... EXPERIMENTUL PITESTI 2017

Asa se face  ca pe 19 februarie 2017, in cotidianul "ADEVARUL", sau "PRAVDA" cum ar spune socialistii europeni, cu totii putem citi urmatorul text:
Într-o zi care în cultura religioasă a ţării noastre poartă numele de „sâmbăta morţilor“, într-o piaţă botezată după numele unui criminal al Revoluţiei din 1989 (Vasile Milea, ministru al Apărării în timpul represiunii de la Timişoara şi Bucureşti), 4.000 de PSD-işti s-au adunat pentru a striga „Sus Guvernul“, „Jos Preşedintele“. Timp de o oră, centrul Piteştiului a răsunat de cântece patriotice şi de discursuri pline de patos. „Să ne lase în Parlament să ne facem treabă! Să nu ne mai bage la puşcărie unul câte unul!“ a urlat în microfon deputatul Cătălin Rădulescu, condamnat deja definitiv (cu suspendare) pentru fapte de corupţie. S-a strigat „PSD, PSD / România-i roşie/ Glorie!“ şi „Trăiască PSD! Uraaaa!“.  La final s-a făcut o horă mare, românească. „Iohannis nu ştie nici hora!“, a strigat cineva. Când hora s-a spart, argeşenii au plecat acasă vorbind între ei despre: Soros, Iohannis – piromanul şi despre spălaţii pe creier din Piaţa Victoriei. Nivelul de ură atins în aceste zile între contestatarii şi susţinătorii guvernului reînvie ecouri de tristă amintire. Piteştiul a redevenit, ieri, pentru câteva minute, locul în care victimele se transformă în călăi, printr-o falsificare flagrantă a realităţii. Despre victime e vorba în reportajul video de mai jos. 4.000 de victime s-au prins într-o horă a unirii, răspândind în aer un aspru miros de sărăcie, umilinţă şi neputinţă. La final au strigat din nou înfiorătorul cuvânt „Glorie!“. Vizionare plăcută! Genul programului: tragedie."
  • RAMANE O INTREBARE
"Experimentul" IN CAUZA A PUTUT NASTE ASTFEL DE CIUDATENII COMPORTAMENTALE?


Raspunsul tau a fost pe cat de  sec, pe atat de far de echivoc: "Da, experimentul Pitești ar putea să fie continuat și azi."


5 comentarii:

  1. Povestea este foarte adevarata; dar ma intreb cati isi dau seama de acest adevar!

    RăspundețiȘtergere
  2. Te citesc si imi pare ceva nou, in densul peisaj al netului romanesc!... Te felicit draga Scufitza... subiectul de azi imi pare sooper interesant!

    RăspundețiȘtergere
  3. Dumnezeu a dat si bine, dar si rau! Iar drumul Mantuirii acestui neam este far de intoarcere... a se vedea acest episod al istoriei.Nu crezi si tu, la fel?

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai dreptate draga Ghitza... drumul Mantuirii acestui neam este unul fara de intoarcere... dar uita-te in strada!!!! Bine spus, dar mai ales scris totul...

    RăspundețiȘtergere
  5. Bună analogie! Prea dur articol ca să mai pot comenta! Fenomenul Pitești se apropie ca bestialitate de Treblinka, lagăr despre care se știe prea puțin și lichidat la începutul lui 1943 după asasinarea lui Heydrich care deși era protectorul Boemiei și Moraviei, a fost totuși șeful gestapo-ului...asasinat în secret de S.S - iștii lui Himler, sub acoperire de "partizani cehi"...în fine în acest lagăr, nu au existat supraviețuitori și au murit câteva milioane de oameni se pare...repet, nu au existat supraviețuitori...pentru a mușamaliza poate cel mai mare genocid în masă din istoria omenirii...lagărul a fost lichidat și îngropat atunci la începutul lui '43 și în acel loc s-a construit o "fermă poloneză model"... în mod sigur, pe undeva lucrurile se aseamănă....să nu uităm că și naziștii erau "socialiști"...dar desigur promovau un "socialism naționalist"...socialismul fie comunist sau nazist, reprezintă ideile lui Marx, preluate de la Robespiere de a face revoluție și a continua revoluția prin teroare, indiferent de numărul victimelor. Această "revoluție" a fost începută de Robespiere, continuată de Lenin, modernizată de naziști și finalizată de Stalin...cu toate astea unde a fost și mai este socialism, teroarea fizică și psihologică continuă. De aceea în concluzie, dacă ar trebui interzis ceva în lume...ar trebui interzisă ideologia socialistă! Stânga trebuie să dispară...de ce? Foarte simplu, omul poate supraviețui și fără așa zisa protecție socială și a se dezvolta individual într-o lume globală. Globalizarea este singura șansă a omului de a se dezvolta armonios, fără granițe și războaie.

    RăspundețiȘtergere