vineri, 7 octombrie 2016

POVESTEA ZAMBETULUI...

Ziua mondială a zâmbetului (World Smile Day) este aniversată, în 2016, la 7 octombrie. Totul a plecat în 1963, atunci când artistul american Harvey Ball a creat imaginea “față zâmbitoare” (smiley face), reprezentând un buton galben cu două puncte și o paranteză “închisă”, pe care, în prezent, oamenii de peste tot din lume o folosesc cu scopul de a-și exterioriza emoțiile pozitive.
Ziua mondială a zâmbetului a fost marcată pentru prima dată în 1999, în orașul natal al lui Harvey Ball, Worcester. În același an, Harvey Ball a fondat și World Smile Corporation, care avea să fie sponsorul anual al evenimentului internațional. Evenimentul a continuat să fie aniversat și în anii următori, devenind cunoscut în întreaga lume. Fundația Harvey Ball World Smile, creată după decesul lui Harvey Ball, în 2001, a devenit sponsorul oficial al Zilei mondiale a zâmbetului. Imaginea creată de Harvey Ball a devenit, în decursul anilor, simbolul cel mai ușor de recunoscut de pe planetă, pentru stările de fericire, bucurie și voie bună. În numeroase orașe din Europa, Asia, America de Nord și America de Sud, se organizează în fiecare an manifestări care includ spectacole cu clovni, picturi pe față, prezentări de povești, teatru de păpuși, concursuri de baloane, manifestări care să stârnească zâmbete etc. Imaginea  a devenit simbolul cel mai ușor de recunoscut de pe planetă, pentru stările de fericire, bucurie și voie bună.
 Se spune că dacă ai o zi proastă, un zâmbet poate aduce soarele pe strada ta, așa că măcar de Ziua mondială a zâmbetului să nu te zgârcești la acest capitol. Cine știe cui îi vei face o bucurie, te costă doar un surâs…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu