sâmbătă, 13 august 2016

POVESTEA LACRIMILOR DE CROCODILI... CROCODILI DE DAMBOVITA


Mareșalul ION ANTONESCU, în faţa plutonului de execuţie (1 iun.1946): ”Spune-i Regelui că nu plec supărat pe el. Mai mult, spune-i că îi mulţumesc că mi-a dat prilejul să mă aşez cu un minut mai devreme lângă martirii Neamului, care au luptat pentru gloria şi mărirea lui.”
 
CU SIGURANTA CA, NICI DUMNEAVOASTRA, IN MAREA MAJORITATE, SI NICI EU... CA... "SCUFITZA ROSIE CA FOCUL", NU AM VAZUT INCA LACRIMILE UNUI CROCODIL! INSA, AZI, CAND LA CURTEA DE ARGES O ANA VA FI ASEZATA INTRE ZIDURILE NOII NECROPOLE REGALE... CREDETI OARE VOI CA, MACAR UN CROCODIL, DIN INDEPARTATA AFRICA, VA LACRIMA?! CACI, DACA DE ACOLO NU VA FI VREO UNUL, AICI DEJA, IN ROMANICA, TARA DE ADOPTIE A NOII ANE SUNT MILIOANE ...  DAR POVESTEA ANEI LUI MANOLE, PARE A FI O CU TOTUL ALTA POVESTE, DECAT POVESTEA DE AZI.
DUMNEZEU SA O IERTE; MAI INTAI DE TOATE! CA AR CAM AVEA DE CE! SA NU VA SUPARATI PE MINE; ISTORIA CELOR DOI... ANA SI MIHAI... STA IN CU TOTUL ALTE COORDONATE. NU VREAU MUSAI SA FIU INTERPRETAT CA PRO VADIM, SAU SI MAI RAU CA PRO BASESCU! NU... DAR MARE ATENTIE LA CEEA CE VOI SCRIE "E.U" MAI JOS:

Istoria mariajului lui Mihai, cu doamna Ana de Bourbon sta oarecum in alte coordonate! Si, inca ceva... noi romanii facem o mare confuzie intre oamenii publici si cei de zi cu zi... Adica, cadem prea usor, cand e vorba de aprecieri, dintr-o parte in alta... Adevaratele drame ale acestei tari nu stau in moartea doamnei in cauza, ci in problemele de zi cu zi; cum ar fi   "faptul ca, domnul de la Divertis a ramas fara casa! Pe domnul in cauza, tara credeti ca-l putea ajuta?" Nu de alta, dar dansul, in felul sau a facut pentru tara asta mai mult decat toata CASA REGALA, sau poate preferati sa o numim in mod DIRECT si  IPOCRIT Ana de Bourbon... Dupa care sa continuam a o "pupa" de zor si ieftin in partea dorsala... acum, cand nu mai e calda?! Va intreb un lucru dureros: PE BUNII SI UNCHIESII NOSTRII CARE AU FOST VANDUTI DE ACTUL DE LA 23 AUGUST, OARE CREDETI CA A FOST CINEVA LA CAPATAIUL LOR CAND AU AJUNS IN INCHISORI SAU GULAGURI?
VANDUTI FIIND CHIAR DE IDILA TINERILOR, PE ATUNCI, ANA SI MIHAITA?!... NU MAI FITI ATAT DE CRITICI, CAND NU STITI, SAU POATE UITATI TRIBUTUL CARE L-A DAT TARA ASTA, DUPA CE AM INTORS...


CE ANUME, LA 23 AUGUST!... 
Iata insa,  un mic fragment dintr-un DOCUMENT desecretizat despre ce i s-a cerut celui care ramasese atunci, decat un "ION FAR DE TARA":
"Ţara, prin câte trei milioane de voturi (referendumul naţional – n.n.), mi-a dat dezlegare şi a aprobat tot ce eu făcusem.
În consecinţă, a accepta astăzi propunerile Molotov însemnează:
a. – a face un act politic de renunţare şi pierdere a Basarabiei şi Bucovinei, act pe care România nu l-a făcut până acum niciodată de la 1812 şi până la ultimatumul Molotov.
I-am adăugat că după părerea mea, făcând acest act, putem pierde beneficiul Chartei Atlanticului, în care Roosevelt şi Churchill s-au angajat printre altele „să nu recunoască nicio modificare de frontieră, care nu a fost liber consimţită”.
b. – să bag Ţara pentru vecie în robie, fiindcă propunerile de armistiţiu conţin şi clauza despăgubirilor de război neprecizate, care, bineînţeles, constituie marele pericol, fiindcă, drept gaj al plăţii lor, ruşii vor ţine Ţara ocupată nedefinit. Cine, am spus Dlui Mihalache, îşi poate lua răspunderea acceptării acestei porţi deschise, care poate duce la robia neamului? […]
d. – a patra condiţie cerută de Molotov şi de anglo-americani este să dau ordin soldaţilor să se predea ruşilor şi să depună armele, care ne vor fi puse la dispoziţie pentru ca, împreună cu ruşii, să alungăm pe nemţi din Ţară.

Care om cu judecata întreagă şi cu simţul răspunderii ar putea să dea soldaţilor Ţării un astfel de ordin care, odată enunţat, ar produce cel mai mare haos şi ar lăsa Ţara la discreţia totală a ruşilor şi germanilor?
Numai un nebun ar putea accepta o astfel de condiţie şi ar fi pus-o în practică.
Vecinătatea Rusiei, reaua ei credinţă faţă de Finlanda, Ţările Baltice şi Polonia, experienţa tragică făcută de alţii, care au căzut sub jugul Rusiei, crezându-i pe cuvânt, mă dispensează să mai insist.
Notez că, atunci [când] ni s-au propus acestea, situaţia militară a Germaniei, deşi slăbită, era totuşi încă tare.
e. – în sfârşit, propunerile Molotov mai conţineau şi clauza care ne impunea să lăsăm Rusiei dreptul de a pătrunde pe teritoriul României oriunde va fi necesar, pentru a izgoni pe nemţi din Ţară. Adică, sub altă formă, prezenta ocupaţiune rusească cu toate consecinţele ei."SI, INCA CEVA: NU STIU CATI DINTRE VOI IL APRECIATI, PE ION ANTONESCU...?! DAR, OMUL DESPRE CARE VORBEM, ERA VORBA POETULUI..."NU OM DE RAND..." CI, MAI ERA SI MARESAL! AL ARMATEI ROMANE! INSA, OMUL ACELA A PREFERAT A PLATI CU PROPRIA SA VIATA, DECAT SA NE VANDA... PE UNII, AZI II INGROPAM IN CURTEA DE ARGES, UITAND INSA FAPTUL CA, ADEVARATII CONDUCATORI AU FOST IMPUSCATI LA JILAVA... DE MANA LUNGA A REGALITATII: VISINESCU&COMP!!!

IAR, PENTRU CA RIDICOLUL ACESTUI PROIECT CU TENTA DE "BAIE DE MULTIME"... IMBIBAT SI CU MIROS DE VODCA IEFTINA, LASATA  DE  ISTORIE, TAMAN CA SA PARA A  FI UNUL "DE DOI BANI"... CINEVA, NU STIU INCA CINE, S-A HOTARAT CA DOAMNA ANA... SA STEA LA "FEZANDAT" PE CATAFALC SI (IN)TRENURI, NU MAI PUTIN DE 12 ZILE! INTOCMAI CA ODINIOARA, LIDERII DE LA KREMLIN... CEI TINERI NU AU AUZIT INCA DE: "TATUCA POPOARELOR"... STALIN... DAR  SI DE FOSTUL PRIM SECRETAR AL ZONEI MOLDOVA CERNAUTI... LEONID BREJNEV! PAI CAM ACELASI SPECTACOL NE OFEREAU SI FOSTII "TOVARASI"... 
 AOLEU, SAU DE ASTA NU ERA VOIE A NE AMINTI?!



P.S: Pentru a nu se spune cumva ca sunt RAUTACIOS, singura mea MANGAIERE este ca locul ANEI lui MANOLE, a fost azi ocupat de o alta ANA: de Bourbon ... OARE CREDETI CA ANA, DIN DANEMARCA,  MERITA A OCUPA LOCUL ANEI; CEA A LUI MANOLE?!


ORI, PARAFRAZAND PE" STRABUNICUL" LUI ELISABETA, VERISOARA ... AS PUTEA SI EU SA VA INTREB:
 "OARE NU E CEVA PUTRED... IN ISTORIA ASTA?!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu