joi, 4 august 2016

O GROAPA DE GUNOI... SI UN BUCOVINEAN "MAXIM"

INAINTE DE A MAI VORBI DESPRE FRUMUSETILE ASCUNSE DIN RARAU, NU AM CUM SA TREC NEPASATOR PESTE DITAMAI GROAPA, DE GUNOI. CARE,  CONFORM SPUSELOR LUI FLUTUR, CEL CARE CONDUCE JUDETEANA, "ESTE GATA, IN PROPORTIE DE 97%".HAIDETI DECI A VA POVESTI O ALTA "SNOAVA", DESPRE "TARA MEA, DE POVESTE"!
GROAPA ASTA A APARUT MAI MULT PESTE NOAPTE, LA DORINTA UNOR "NENEI" DIN FRUNTEA JUDETULUI. ASA, POATE PENTRU A MAI SPALA SI DANSII, PENTRU ZILE MAI MOHORATE... NISTE BANUTI! CACI, NU-I ASA, DACA ATI UITAT..."MOLDOVA NU ESTE A MEA... NICI A VOASTRA....".SI, LA FEL DE MULT INCA MAI CRED CA, ACESTI "OMULETZI" S-AU INTREBAT: "PAI DACA NU ESTE NICI A NOASTRA, DAR NICI A LOR... A CUI O FI OARE?!"

SI UITE CUM, CAM PRIN 2007, UNUL RAIA, PE ATUNCI PRIMAR, DE POJORATA... A DESCOPERIT LOCUL UNDE AR TREBUI RIDICATA GROAPA... EXACT LANGA SOSEAUA CE SERPUIESTE, CA O NAPARCA LA SOARE, ACELE LOCURI... LOCURI BINECUVANTATE, INSA DOAR DE DUMNEZEU!NU SI DE CEI CARE AR FI TREBUIT SA O FACA!!!
INTRE 2007 SI 2009 ARE LOC UN RAZBOI TACIT INTRE AUTORITATI SI LOCALNICI GRUPATI DEJA IN JURUL LUI "NEA" MAXIM SAMOILA... IN 2011, ACELASI FLUTURAS ISI PUNE SEMNATURA PESTE TOT SI ISI DA "OK"-UL PENTRU INCEPEREA LUCRARILOR... SI, UITE CUM, IN LOC SA AIBA GRIJA DE AREALUL LOR, POLITRUCII DE LA JUDET, DAR SI DIN FRUNTEA ACELEI COMUNE SE DAU "HUTA... PUTA", CU VIITORUL LOCALNICILOR.
DUPA FLUTURE, TREABA LA GROAPA ACEEA FU CONTINUATA DE CATRE NECHIFOR, CARUIA LUMEA II MAI SPUNEA SI "TAURASUL FERDINAND"; ACELA DIN DESENUL ANIMAT!...
  • ACESTA, INTRE 2012-2016 URLA SUS SI TARE CA DESI NU ESTE PLACUTA LA VEDERE EA, ADICA GROAPA... ESTE NECESARA.DAR NU MAI DEPARTE DECAT CU DOUA SAPTAMANI, IN URMA, ACELASI EX...DE LA JUDETEANA SPUNEA CA:  
"decizia de a construi o groapă de gunoi pe Mestecăniş, în comuna Pojorâta, „în vârf de munte” a fost cea mai proastă decizie luată vreodată în judeţul Suceava. Cătălin Nechifor a spus că această decizie a fost luată în anul 2009.Mai mult, Nechifor a precizat că el speră „din tot sufletul” ca depozitul de deşeuri de pe Mestecăniş să nu fie vreodată deschis. "În 2012 s-a preluat un judeţ cu multe dificultăţi, cum la fel se preia acum şi cum la fel se va prelua în 2020. Nu vom putea vreodată spune că judeţul s-a terminat. Tot timpul vor fi lucruri de făcut mai departe. În 2012 am luat foarte multe chestiuni iluzorii. Acum văd că se vorbeşte de proiectul de la Pojorâta, însă locaţia nu am stabilit-o noi, ci a fost stabilită în anul 2009 însă noi nu ne-am plâns niciodată”, a precizat Cătălin Nechifor, actual consilier judeţean. El a adăugat că „este cea mai mare prostie făcută vreodată” să iei o decizie de a amplasa o groapă de gunoi în vârf de munte, la o distanţă de trei metri de drumul naţional. Cătălin Nechifor a adăugat că l-a bucurat decizia luată în această primăvară de Curtea de Apel Cluj, care a decis că amplasamentul stabilit în anul 2009 de Consiliul Judeţean a fost neconform, dar şi că nu s-a respectat procedura de consultare publică. 
"Dar văd acum că suntem în salopetă, mergem pe şantier, redeschidem. Dar acei oameni care s-au luptat cu îndârjire pe bună dreptate, şi pe care nu i-am descurajat şi care şi-au căutat dreptatea în instanţă văd că acum s-au întors ca şi poziţie, în condiţiile în care mia de metri tot nu e, albinele tot aia vor face în zona respectivă, iar casele din Valea Putnei tot acolo sunt”, a spus fostul preşedinte al CJ Suceava."
  • DAR IATA SI OPINIA LOCALNICILOR, SPUSA, LA "MAXIM", DE CATRE NEA MAXIM 
"În sfârşit, după atâta timp am reuşit şi noi să dialogăm şi să scoatem din impas această situaţie. Cum o vom face, rămâne de văzut”, a declarat  Aristide Maxim. El a explicat că nu va renunţa la demersurile legale făcute până acum în instanţă pentru blocarea proiectului, dar nici nu va face altele noi. „Am ajuns la litigiu, nu din cauza noastră, ci pentru că nu am fost ascultaţi la timp”, a mai spus Maxim."
Acesta crede în continuare că, amplasamentul depozitului nu este cel mai fericit: „Suntem în postura să stăm la masă şi să negociem şi să înghiţim găluşca aşa cum este. Suntem puşi în faţa faptului împlinit. Suntem două sate stâncă în faţa unei jumătăţi de judeţ”, a spus reprezentantul sătenilor. El s-a arătat încântat că şefii judeţului l-au chemat la discuţii. În ultimii trei ani, a mai fost o încercare de dialog cu fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor: „Am avut o tentativă care nu s-a materializat. S-a întâmplat în ianuarie, imediat după ce s-a pronunţat Curtea de Apel Cluj”.
In acelasi timp insa, "contestarii" spun că nu vor renunţa la plângerile făcute anterior pe adresa Consiliul Judeţean Suceava.
     IN LOC DE CONCLUZII...
  • Pentru prima dată în ultimii trei ani, sătenii din comuna Pojorâta care sunt nemulţumiţi de construcţia depozitului ecologic din vârful Pasului Mestecăniş s-au întâlnit cu reprezentanţii firmei constructoare şi cu cei ai Consiliului Judeţean. La întâlnire au participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Gheorghe Flutur, dar şi Aristide Maxim, în calitate de reprezentant legal al oamenilor din zona de munte. 
  • Dupa pierderea sefiei Consiliului Judetean, Catalin Nechifor nu a ajuns somer; ci a ajuns director adjunct la "SC SERVICII COMUNALE RADAUTI", cu un salariu de 4000 de roni pe luna
Tot pentru un "HAPPY END" e cazul ca, macar AZI, chiar din acest modest colt "de poveste" sa-i urez LA MULTI ANI, la "MAXIM", lui nea ARISTIDE MAXIM SAMOILA! 
Nu de alta, dar daca el nu ar fi fost, se prea poate ca  aceasta poveste, cu final deschis, sa nu se mai fi stiut... niciodataOri, cum se mai zice... in popor: "ca de n-ar fi, nu s-ar mai povesti..."

LA MULTI ANI, DRAGA "BADIE" MAXIM; MA BUCUR CA POVESTILE ASTEA, PE CAT DE REALE, PE ATAT DE AMARE, NU VOR FI LASATE SA "MOARA" IN BATAIA VREMURILOR! SI ASTA, CHIAR SI CU AJUTORUL DUMITALE!