Una veche, din secolul trecut... şi una una nouă... din ăst secol.Prima spusă de către domnul DAN NEGRU... blânda umbră a lui Mile, din Timişoara... Pe scurt: la 5 decembrie 1864 Alexandru Ioan Cuza promulgă legea instrucţiunii, prima lege prin care învăţământul era organizat în mod unitar şi erau stabiliţi anii de studiu: învăţământul primar, de patru ani, gratuit şi obligatoriu, cel secundar, de şapte ani şi universitar, de trei ani.
A doua, una mai mult personală... a existat un mare cărturar modern... numele lui este legat de UNIVERSITATEA din ORADEA... Se numea TEODOR MAGHIAR... cei de acolo, dar şi din împrejurimi îl mai ştiau ca "UNCHIEŞUL", sau ca "BUNICUL".
Pe 28 septembrie 2012, UNCHIEŞUL , de la sine putere, DECIDE a pune un PUNCT, unul definitiv, cu răutăţile astea PĂMÂNTEŞTI... De la el, mie unul mi-au rămas, ca un TESTAMENT, unul al BINELUI... aste cuvinte:
"DRAGULE, DEŞI SUNT HULIT... EU M-AM ZBĂTUT CA ŞI SIMPLUL FIU, CEL DE ŢĂRAN SĂ POATĂ FACE GRATUIT O FACULTATE... RESTUL RĂUTĂŢILOR DE AZI ÎMI DOVEDESC CĂ AM AVUT DREPTATE: DAR MAI ALES CĂ...AM ÎNVINS.
IAR ASTA, MERITĂ ORICE EFORT ... ŞI ORICE FEL DE FINAL!"
Subscriu, chiar l-am cunoscut pe domnul rector! Războaiele sale, cu statul paralel, atunci la început şi reprezentat de către acel Mircea Ifrim... Dumnezeu să-l ţină in Lumina Sa1
RăspundețiȘtergere"Povestea binelui" este o prezentare de excepție a ceea ce înseamnă să te preocupe viitorul unei nații, din punct de vedere al educației celor mici și celor tineri, ce merită să fie susținuți educațional și intelectual! Mi-a plăcut foarte mult!!!
RăspundețiȘtergereFrumos, binele e tot mai rar!
RăspundețiȘtergerefrumos text
RăspundețiȘtergereFoarte adevarat!
RăspundețiȘtergere