sâmbătă, 22 decembrie 2018

POVESTE DE CRĂCIUN: ÎN URMĂ CU 29 DE ANI SE NUMEAU ”APLAU... DACOS”... AZI, TOT PUPINCURIȘTI SUNT!

AZI CAND SCRIU ACESTE RĂNDURI ”GRI”... DIN ROMÂNIA DIN URMĂ CU, APROAPE  30 DE ANI NU A MAI RĂMAS DECÎT O BIATĂ UMBRĂ... AZI, PĂNĂ SI ”OFICIOSUL” PARTIDULUI COMUNIST FRANCEZ NE ATACĂ ”LA BAIONETĂ”. ȘI CE SĂ VEZI?  LA CINE? TAMAN LA ”IONEL... IONELULE...”!!! SINGURUL REVOLUȚIONAR CU ”ROL DETERMINANT”, CARE (SE) MAI EXISTĂ ÎN ROMÎNICA ACESTOR ZILE! 
DAR, REVENIND LA TEMA DISCUȚIEI NOASTRE DE AZI, LA ULTIMUL CONGRES... ULTIMA TITULATURĂ NEOFICIALĂ A  ”PUPINCURIȘTILOR DE SERVICIU” ERA CEA DE ”APLAUDACOS”!... CICĂ SUNA MAI LATINEȘTE... DAR TOT PUPINCURIȘTI ERAU... ÎNSĂ VREȚI A ȘTI CE ÎNSEAMNĂ, CU ADEVĂRAT ACEASTĂ SPECIE? ATUNCI, LUAȚI O HÎRTIE, UN PIX, UN BLOCNOTES... ȘI NOTAȚI! SAU, ȘI MAI SIMPLU... DOAR CITIȚI. DUPĂ CARE... 

  • Ce sunt pupincuristii ?


Sunt o specie de oameni aparent asemanatori cu oamenii normali, dar care pentru a atinge anumite obiective trebuie sa pupe curul unei persoane care cred ei ca ii pot propulsa.
Acest fenomen de pupincurism apare la oamenii nesiguri pe ei, usor paranoici (unii chiar paranoici de-a binelea).
Pupincuristii iti sunt alaturi pana cand simt ca pot sa te loveasca in cap (impropriu discutand) pentru a-ti lua locul sau pur si simplu sa fie ei siguri ca ii vei sustine in orice situatie. Odata indeplinit acest obiectiv schimba curul cu unul nou. Astfel spera sa mai urce o treapta. Pupincuristii sunt o specie care cred ca le stiu pe toate, dar de fapt ei nu sunt siguri pe nimic. Se cred destepti, dar de fapt se bazeaza pe altii ca doar sunt pupincuristi.
Mai exista si o categorie de pupincuristi inteligenti. Pupincuristii inteligenti in general au o singura tinta: SEFII MARI, iar in rest trateaza lumea cu indiferenta si nu prea au prieteni adevarati.
Este bine sa fii pupincurist ? Din punctul de vedere al pupincuristului este bine si nu isi dau seama cat de disgratiosi sunt si cum se umilesc in fata cuiva, de multe ori fara motiv ci din obisnuinta.
Atunci cand aveti un pupincurist sau o pupincurista pe langa voi, trebuie sa fiti mai atenti cu acea persoana. Nu trebuie sa ii acorzi incredere. Te va trada cu prima ocazie si din prieten devii victima sa si totodata o victorie pentru ei (cel putin asa considera pupincuristii). Pupincuristii sunt atat de gen masculin cat si de gen feminin si se gasesc in toate domeniile.. Sunt extrem de prefacuti. Nu o sa-ti vina sa crezi cum poate lauda un lucru pe care il uraste din toata inima.
  • Un pupincurist va ramane toata viata un pupincurist !!!




AM ÎNCEPUT PRIN A VĂ SFĂTUI CA,

DUPĂ CE VEȚI CITI, SĂ LUAȚI

AMINTE! AU TRECUT 29 DE ANI... 

ȘI MIE UNUL ÎMI PARE CĂ, AM AJUNS

DE UNDE AM PLECAT! ACU, ÎNSĂ 

FIECARE DINTRE NOI ARE UN PUNCT 

DE PLECARE... UNUL A LUI! 

DACĂ TI-A PLĂCUT...CE AI ”CETIT” 

MĂI DRAGĂ, ATUNCI...ȘI NUMAI 

ATUNCI,  VORBA MANIFESTELOR, DE 

ODINIOARĂ: ”CITEȘTE ȘI DĂ-L MAI 

DEPARTE...”!

10 comentarii:

  1. foarte adevarat. Felicitari draga Scufilă!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pupincurismul este deja un mic, mare sport national! Deci despre ce vorbim? Insa interesant demersul atu!!!! Felicitari

    RăspundețiȘtergere
  3. Nemtudom... sau asa ceva, pare romanul areactiona la realitatea asta! De ce crezi ca ceilalti ne ignoră? Din prea mult caracter?! Oopps, nici chiar asa...

    RăspundețiȘtergere
  4. interesanta radiografie a societatii noastre! si nu numai, dar viata bate filmul.... Azi este Iliescu, maine poate fi un altul!Nu crezi?

    RăspundețiȘtergere
  5. craciun fericit1 Sange, prea mult sange, nu crezi? si multa idiotenie, delasare si grobianism1

    RăspundețiȘtergere
  6. SPORT NATIONAL, SAU NU, DEPINDE DIN CE PARTE A PAHARULUI TE UITI, PUPINCURISMUL ARE RADACINI ADANCI AICI, IN ROMANICA! dECI SA NU NE MAI MIRE, ARTICOLUL ESTE INSA BINE LUCRAT SI GANDIT!

    RăspundețiȘtergere
  7. da, al tau esti si mai bine argumentat1 desi, bag seama ca avem si idei comune, de aprofundat! la fel si tie, Craciun Fericit!

    RăspundețiȘtergere
  8. Interesant, dar vezi tu Scufila moshului, ciudatenia vietii asteia, poate veni si din boala asta: PUPINCURISMUL!

    RăspundețiȘtergere
  9. Dragul meu prieten te-am avertizat încă de anul trecut despre nucleul dur al prm, condus de dictatorul cu hamster, condus din spate de rusul vâlcov cu veleități de oltean, țiriacula și dan voiculescu, aceleași povești rusești le-a aplicat și dictatorul orban din Ungaria, prin "legea sclaviei"... ce vrea să dea afară multinaționale și oamenii lor nu li se mai plătesc orele suplimentare și weekend-urile, în rest viața-i roz. Dacă poporul român nu iese în stradă cel puțin la fel de mulți ca în 10 august, în fiecare zi dacă-i nevoie, totul o să fie prea târziu, să nu mai vorbim că și discotecaru la pensie, dorește să aducă în țară pe românii din diasporă... cu ce drept? Oamenii ăia nu vor să mai fie slugă la mojic sau să lucreze pe salariile lor de 2lei ca în 90. În concluzie, rumâni ieșiți în stradă!!! Îl vom avea pe dictatorul de etnie rromă cu hamster, viitor președinte din 2019.
    Robot Praporgescu!!!

    RăspundețiȘtergere