sâmbătă, 3 septembrie 2016

LA O CANA DE AFINATA... UNA BUCOVINEANA... CU TOAMNA

STIU CA MULTI DINTRE DOMNIILE VOASTRE MI-ATI DUS DORUL! SI, SINCER NU MA MAI MIRA DEMULT "DORUL" UNORA FATA DE UMILA MEA PERSOANA! AM CALATORIT, LA BRAT CU "VARA OFILITA", DAR AVAND IN DREAPTA MEA "TOAMNA CEA TANARA SI FIERBINTE". PE UNDE? PRIN TARA MEA, A TA, A TUTUROR CELOR CARE MAI IUBESC (INCA) "ROMANICA NOASTRA..." 
AM AVUT PARTE IN ALE MELE PREUMBLARI DE SURPRIZE ATAT PLACUTE, CAT SI DE UNELE URAT MIROSITOARE, INTOCMAI CA O GROAPA DE GUNOI!... OF, DAR HAI SA LE IAU PE RAND; NU DE ALTA, DAR POATE MACAR ASA, SI EI O SA POATA A-SI LUA NOTITE... "DIRECT PE CURAT"... CUM SE MAI ZICEA ODINIOARA!
Am sa incep insa cu "FINALUL"... caci deh, de la o vreme cam asa se incepe si pe aci... Numai departe decat, in presa de vineri dimineata, domnul acela care mai curand il stiu ca TOLO.RO a mai devoalat un lucru "URAT MIROSITOR" din SUCEAVA mea draga:
 "Al treilea nou-născut moare cu infecție în Spitalul Județean Suceava! Tatăl acuză autoritățile că ascund cauza comună a deceselor: piocianicul!"
Insa, E.U. unul nu am sa ma pun sa vorbesc despre asta acum! Desi, asta..."APASA"acum, tot pe umerii unuia GHEORGHE... si FLUTUR! Cum care? Ala care ne spunea candva de "GRIPA. GRIPA AVIARA..." Sau ati uitat? 
"BAIETUL" acesta se pare ca nu-si incepu prea OK mandatul asta, al lui... "AL DOILEA"! Pai sa ai pe langa PROBLEMA gropilor... DE GUNOI... si problema cu spitalul judetean... mie unul imi suna intocmai ca o reclama de tv: "VIITORUL (NU PREA) SUNA GHINI?!"
Dar,va rog sa revenim la "OILE NOASTRE" si sa va spun... din mersul "MASINII TIMPULUI" ce s-a intamplat sau s-a uitat, prin BUCOVINA noastra! Pai s-a uitat de BUNUL SIMT, la unii dintre noi chiar la MAXIM... Dar, despre acest lucru, si despre multe altele ... intr-o alta POVESTE, din "TARA MEA DE POVESTE..."
SI, PENTRU CA TOT SUNT CU VOI, CU TOTII, LA O CANA DE AFINATA.... HAI SA INCHEIEM "POVESTEA DE AZI" INTR-UN TON GLUMET...


Un comentariu: