luni, 1 august 2016

A FOST O DATĂ... CA NICIO DATĂ?!

BĂDIA CREANGĂ AVEA SĂRACUL, O VORBĂ : "NU STIU ALTII CUM SUNT, DAR EU, CAND MA GANDESC...".EI DA, AICI CHIAR AVEM O PROBLEMA: MULTI DINTRE NOI REFUZAM A MAI FACE UN ASTFEL DE SPORT. AL MINTII; INCA MAI CRED EU... ACELA DE A GANDI.


Pentru ca, daca refuzam a mai face asa ceva transformam locul acesta, in "TARA LUI PAPURA VODA..." sau, mai nou in :"POVESTE DE ABURIT ADULTII"... Exact ca in poza de mai sus... 
Am pornit la acest nou proiect media, taman cu credinta, sau daca vreti, in credinta ca fiecare dintre noi avem o tara numai a noastra, una DE POVESTE!... Ori, ca sa fiu si mai exact, de POVESTIT... la urmasii nostrii! 
Iar azi am sa va povestesc despre un colt de ROMANIE PUTIN, SPRE APROAPE DELOC ATINSA... DE GHEARA INVIZIBILA A SOCIETATII ASTEIA, ATAT DE POMPOS NUMITA "MODERNA".... Deci, inarmati-va cu nitica RABDARE si ascultati PRIMA POVESTE... care daca ACCEPTATI, poate sa inceapa cu : "A FOST O DATA CA NICIODATA... CA, DACA NU AR FI..."
 POVESTEA CARE URMEAZA A O "CETI" S-A NASCUT MAI MULT DIN CURIOZITATEA ORASANULUI "NAIMIT" DE LEGENDELE ISCATE IN JURUL VARFULUI RARAU SI A CEEA CE OAMENII LOCULUI NUMESC "PIETRELE DOAMNEI"! S-A INTAMPLAT INTR-O FOARTE CALDUROASA DUPA AMIAZA  DE VARA... SI TOTUL A TINUT MAI MULT DE UN CIUDAT, SI INEXPLICABIL AMALGAM, URZIT PE O POJGHITA DE FATALITATE A DESTINULUI! SI IATA CE A IESIT...

Dar, mai intai haideti sa va explic cum sta treaba cu drumul... pe care sunteti nevoiti a-l face, pana sa ajungeti in LUMEA LEGENDELOR spuse ... de noul ZAMOLXE, intruchipat de chipul daltuit parca in piatra muntelui, a  lui Nanu... un fel de "AVOCAT" al acelor munti. 
  • Haideti sa recunoastem sincer:  "Cum vă sună, deci, o tură cu mașina, și nițel pe lângă ea, printr-un colț de Românie nepopular?"
În județul Suceava, două drumuri județene se unesc pentru a oferi turistului avid de peisaje senzaționale și aer curat de munte accesibilitatea de a fi la înălțime, între două masive montane - Rarău și Giumalău. DJ 175 A pornește din satul Chiril și când ajunge în creștet de munte, iaca se întâlnește cu DJ 175 B, care și el s-a chinuit să se cațere până aici, venind dinspre Pojorâta. Împreună formează șoseaua TransRarău, încă nu foarte cunoscută plimbăreților obișnuiți cu TransFagarasanul si TransAlpina, motiv de mare bucurie pentru turistul ocazional, care se poate bucura încă de liniște, peisaj dulce și momente de relaxare la firul ierbii, netulburat de zumzete iscate de boxele mașinilor. Probabil, principala voastră curiozitate legată de TransRarău este starea efectivă a drumului. Vă lămuresc imediat, pentru a ne putea concentra apoi la peisaj și să privim mai puțin în jos. Cel mai bun segment de drum se desfășoară între Pojorâta (aflată la 10 km de Câmpulung Moldovenesc) și bifurcația din vârf de munte, unde un drum o ia spre Cabana Rarău, iar celălalt continuă spre Chiril. Adică efectiv DJ 175 B, dat în folosință în 2012. Este o șosea ca-n palmă care nu pune probleme niciunei mașini, de pe care puteți porni pe un traseu de 3 ore până pe vârful Giumalău (1857 m), adică pe namila asta de munte. Vă asigur că traseul este frumos și merită, o să-l fac și eu cândva, visez la el Bun... dacă am lămurit acest prim aspect foarte important, ce ne rămâne de făcut? Să ne bucurăm de ce ne oferă TransRarăul. Vă sfătuiesc să-i alocați cel puțin o zi, să nu vă grăbiți străbătându-l, să-l savurați din plin. Puteți lua exemplul meu sau puteți face cu totul altceva, dar promiteți-mi că îl veți lăsa așa cum v-ați dori să-l revedeți cândva: curat, frumos, liniștit.Ca reper, o Dacia Logan s-a descurcat excelent! 

Urmatoarea postare este un interviu "INEDIT" despre legende, istorie si intamplari adevarate... depanate de NANU... avocatul modern al Pietrelor Doamnei...Sa nu uit, toate povestile spuse de acesta s-au facut la o degustare de cas, uitat parca din vremea dacilor, dar si la o inghititura de licoare magica, numita aleatoriu... tuica. Toate acestea fiind  asezonate, din belsug, cu fel de CURRY neaos stramaosesc. Dar  a carei reteta parea stiuta, numai de NANU ! Deci nu uitati a ma citi in zilele urmatoare; si asta: "FIINDCA NICI NU STITI CE PIERDETI!!!"